PP i Ciutadans aprofiten l'homenatge del 11M per a fer campanya

Des de totes dues formacions han assenyalat que no pactaran amb aquells que es "justifiquen" o "alineen" amb els terroristes

Guardar

Acto 11M-1
Acto 11M-1

Regidors de tots els grups de l'Ajuntament de València han participat, aquest matí, en un acte d'homenatge a les víctimes del 11M. Els polítics han guardat 1 minut de silenci per l'atemptat de l'11 de març de 2004 en l'Estació d'Atocha, a Madrid, en el qual van morir 193 persones i unes 2.000 van resultar ferides. Després de l'acte, representants del Partit Popular (PP), Ciutadans i Compromís han fet valoracions a la premsa, moment en el qual els dos partits de dretes han aprofitat per a assegurar que no pactaran "amb aquells que s'alineen amb el terrorisme".

La candidata del PP a l'alcaldia de València, María José Catalá, assegura que l'atemptat li va causar "un impacte tremend". Ha assegurat que des de la política s'ha d'intervenir per a "afavorir que a Espanya cap família patisca" i que "no hi haja terrorisme", assegurant que s'ha de reclamar "memòria, dignitat i justícia amb els familiars de les víctimes".

Després de nomenar a les víctimes i l'atemptat, Catalá ha enllaçat el missatge amb uns altres de campanya política: "Al nostre país no es pot pactar amb les persones que en algun moment de la seua trajectòria política s'han alineat amb els terroristes, no es pot deixar a les seues mans cap decisió de transcendència política a Espanya ni a la Comunitat Valenciana", ha asseverat. Després d'això, ha assegurat que "cal combatre el terrorisme i tindre molt present qui estan del costat de la democràcia i els qui no", sense esmentar a quins partits es refereix.

"Traïció" a les víctimes

El síndic del grup de Ciutadans a l'Ajuntament, Fernando Giner Grima, també ha recordat l'atemptat i les víctimes abans de llançar missatges de campanya. "Fa 15 anys de l'atemptat més brutal que ha patit Espanya i el que han de saber les víctimes és que no les oblidem i, sobretot, que no pactarem ni amb els seus botxins ni amb aquells grups que els justifiquen", ha assegurat. Giner no ha esmentat quins partits de la realitat valenciana "justifiquen" la violència terrorista.

El polític popular també ha aprofitat l'ocasió per a dir que els hauria agradat "veure una pancarta al balcó de l'ajuntament". Giner considera que el tradicional llaç negre col·locat a la Casa Consistorial, símbol de dol per les víctimes del 11M, no és suficient. Després d'això, ha tornat a mesclar política amb les víctimes del terrorisme: "Estem amb les víctimes, que ho sàpien, i insistisc i repetisc, no estarem amb aquells grups que traeixen a les víctimes", ha finalitzat.

L'Alcalde de València, Joan Ribó, també s'ha dirigit als mitjans després del minut de silenci. Per a ell, l'acte es fa en record al fet que "fa 15 anys va haver-hi un atemptat brutal a Madrid, fa menys a Barcelona i fa uns quants molts a personalitats per part d'ETA". "Persones memorables a les quals vull retre homenatge", ha afegit. Ribó ha assenyalat, abans d'acomiadar-se, que des de l'Ajuntament tenen una idea molt clara: "Volem fer una aposta per la pau, la diversitat i la democràcia. Per damunt de tot està el respecte a la vida humana. Qualsevol reivindicació que utilitze el terrorisme no té cap sentit, és absurda".

Destacats