El PP denuncia que els PGE "no reflecteixen el pes de la província" ni "compleixen les expectatives"

Guardar

El president del PP a la província de València, Vicente Mompó, la diputada nacional Belén Hoyo i el senador Fernando de Rosa valoren el projecte dels PGE de 2022
El president del PP a la província de València, Vicente Mompó, la diputada nacional Belén Hoyo i el senador Fernando de Rosa valoren el projecte dels PGE de 2022

El president del PP a la província de València, Vicente Mompó, ha criticat el projecte dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2022 perquè, al seu judici, "no compleixen les expectatives ni serveixen per a afrontar amb garanties els reptes que tenim els valencians".

Mompó, que ha oferit una compareixença per a analitzar els comptes al costat de la diputada nacional Belén Hoyo i el senador Fernando de Rosa, ha lamentat que el pes de València com la tercera província d'Espanya en importància --atenent la seua aportació al PIB nacional i al nombre d'habitants-- "no s'ha vist reconegut". El president de la Generalitat, Ximo Puig, "no ha sabut defensar les necessitats que tenen els 266 municipis de la província", ha asseverat.

"Aquest cap de setmana té una oportunitat d'or per a reclamar millores a Pedro Sánchez durant el congrés federal dels socialistes, encara que estic segur que si no ho ha fet fins hui seguirà sense vetlar pels interessos dels valencians", ha assenyalat el dirigent 'popular', que troba a faltar en els PGE "qüestions bàsiques per al desenvolupament de la província a tots els nivells com és el cas del túnel passant de l'eix ferroviari de la ciutat de València, el tren de la Costa d'Oliva a Dénia o el suport a les infraestructures culturals i a l'agricultura".

Vicente Mompó considera que "tampoc és ben tractada una qüestió bàsica per a la província com és el turisme, ja que les inversions en infraestructures costaneres danyades pels temporals és mínima". "A la falta d'ajudes se suma la taxa turística que volen imposar des del Consell i que farà que el sector encara patisca més del que ja l'està fent en aquests moments", ha postil·lat.

El representant 'popular' adverteix que "estem davant uns comptes ficticis, ja que cap organisme nacional, europeu o internacional considera que els ingressos que ha pressupostat el Govern de Sánchez siguen possibles". "El que no compten als espanyols és que volen aprovar la pujada d'impostos més elevada de la democràcia", ha manifestat.

Mompó ha afirmat que, a 30 de juny l'execució del pressupost per a 2021 en la Comunitat, "a penes superava el 16%, la qual cosa dóna una idea de la pèssima gestió que estan fent dels diners de tots els espanyols i que sí que ha servit perquè el president i la seua interminable llista de ministres s'apliquen una pujada salarial del 2%".

"COMPRA DE VOLUNTATS"

Per part seua, Belén Hoyo considera que "aquests pressupostos parteixen d'una situació macroeconòmica totalment errònia". "A ningú li cap al cap que en un moment de crisi com l'actual el Govern es dedique a utilitzar cadascun dels ministeris com a vertaders forats negres del balafiament. Sánchez i Díaz estan condemnant Espanya a un 'default' sense precedents perquè han entés el pressupost públic com una manera de comprar voluntats polítiques".

Per a la parlamentària, es tracta d'uns comptes "en línies generals balafiadores, desfasades, irreals, electoralistes i un vertader exercici de populisme pressupostari".

En aquesta línia, Hoyo ha denunciat que "l'esquerra ha congelat les inversions en la Comunitat perquè ja la dóna per perduda, igual que ocorre a Madrid". "Estan centrats a obtenir rèdits electorals i suports parlamentaris d'altres comunitats autònomes, per això les inversions a Catalunya dupliquen a les de la nostra Comunitat", apunta.

La diputada agrega que, si s'analitzen les xifres d'execució del pressupost d'enguany, "ADIF va executar en el primer semestre tan sols un 10% del total pressupostat; Renfe va executar un 26%, Acuamed un 11%, Enaire un 36%, Ports de l'Estat un 7%", la qual cosa ha qualificat de "xifres ridícules que suposen una burla als valencians".

En definitiva, ha resumit, "dels 910 milions d'inversió previstos pel sector públic empresarial en inversions territorialitzades previstos per a enguany, tan sols s'ha executat en el primer semestre de 2021 un 11,6%, 105 milions d'euros".

"Quan el PSOE i Podemos vengen a València a presumir d'inversions, cal preguntar-los on estan les inversions en millores de les infraestructures de Rodalia; el Corredor Mediterrani o el tren de la Costa; on està el suport del Govern a l'ampliació del Port de València; el túnel passant de València; la regeneració de l'Albufera; i on està el suport a la cultura o al benestar social", ha instat.

També ha plantejat "on està el paper signat per Sánchez i Baldoví en el qual es deia que el sistema de finançament canviaria en 8 mesos".

I ha finalitzat. "Necessitem un Govern responsable, seriós i eficaç. Els valencians mereixen un Govern de Pablo Casado i un president com Carlos Mazón en la Generalitat, alguna cosa que cada dia està molt més a prop".

"FICTICIS"

El senador Fernando de Rosa ha insistit en la idea que els pressupostos són "ficticis" i declara que "el Govern ha tornat a deixar a l'estacada als valencians i de res ha servit el piloteig de Puig a Sánchez".
 

De Rosa critica que "no existisca en els pressupostos la partida necessària per al tercer carril de la A-3 i tampoc la millora de la V-30, igual que no hi ha ajudes concretes per a alleujar l'atur juvenil tan elevat que pateix la província".
 

Ha avançat també que l'objectiu del PP és "analitzar aquest pressupost i presentar, tant en el Congrés com al Senat, l'esmena a la totalitat ja anunciada, així com les esmenes necessàries per a poder millorar les inversions a la nostra província".

Per a això, "el Partit Popular està i estarà amb totes les persones i col·lectius de la província escoltant-los per a poder plasmar les necessitats de tots ells en aquests Pressupostos", conclou.

Arxivat a:

Destacats