PP demana canviar les lleis de mecenatge cultural per a "garantir la supervivència" de les comissions falleres

Guardar

fallas 2019
fallas 2019

El Grup Popular Municipal defensarà una moció en el pròxim Ple de l'Ajuntament de València en la qual demana al servei de Cultura Festiva que inste el Govern d'Espanya a modificar les lleis de mecenatge cultural perquè les comissions falleres puguen rebre ajudes i "garantir la seua supervivència".

El PP ha sol·licitat a Cultura Festiva l'aprovació d'una línia d'ajudes directes per a les comissions falleres amb l'objectiu de "mantenir" i "preservar" aquestes festes mitjançant la col·laboració en les despeses genèriques i d'estructura, ha indicat la formació en un comunicat.

Així mateix, la iniciativa plenària dels populars també inclou instar el Consell a modificar la Llei 20/2018, de 25 de juliol, del mecenatge cultural, científic i esportiu no professional en la Comunitat Valenciana, per a incloure les associacions de caràcter cultural i popular que formen part de l'activitat pròpia del patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Igualment, el PP planteja que es vote en el Ple que l'Ajuntament de València inste el Govern d'Espanya a modificar la Llei 49/2002 de 23 de Desembre, de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge, per a incloure les associacions de caràcter cultural i popular que formen part de l'activitat pròpia del patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Sobre aquest tema, el regidor del PP Santiago Ballester ha manifestat que la situació actual de pandèmia "té un gran impacte econòmic en les comissions falleres", que "s'agreuja amb la pèrdua de fallers que no poden continuar contribuint amb el pagament de quotes", per la qual cosa "és urgent protegir-les amb l'obertura de noves vies de finançament que han d'arribar tant des de les administracions públiques com des de l'àmbit privat".

L'edil 'popular' ha defensat que les administracions públiques "tenen el deure de defensar i protegir els senyals d'identitat, així com les seues tradicions i festes de caràcter cultural i popular de la Comunitat Valenciana". Per això, ha insistit que l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament "han de buscar totes les fórmules que estiguen en el seu abast per a mantenir vives les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat i ajudar a les comissions falleres".

"La implicació de l'Ajuntament ha de materialitzar-se no sols en una línia de subvenció específica que ha de ser tramitada amb la màxima urgència i agilitat, sinó que també ha de buscar altres vies per a atraure la inversió privada que contribuïsca al manteniment i sosteniment d'aquestes festes", ha postil·lat.

Destacats