PP critica la "submissió" de Puig al Govern en finançament i diu que s'ha convertit en el "pagafantas" de Sánchez

El PSPV dóna la "benvinguda" al PP a la "lluita" i diu que s'han aconseguit millores "inqüestionables"

Guardar

puig_sanchez
puig_sanchez

El portaveu d'Economia del PP a Les Corts, Rubén Ibáñez, ha criticat aquest dijous la "submissió" del president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el del Govern, Pedro Sánchez, quant a la reforma del sistema de finançament i ha assenyalat que s'ha convertit en "el 'pagafantas' de Sánchez".

Així s'ha pronunciat durant el Debat de Política General, en el qual el PP ha presentat una proposta de resolució --que previsiblement serà rebutjada-- per a demanar la reforma del finançament mentre que els tres grups del Botànic han plantejat una pròpia, en la qual s'urgeix a instàncies de Podem-- a demanar que s'inicie abans de 2019 la negociació política per a revisar el sistema actual, a més d'un dèficit asimètric o inversions equiparables al pes poblacional, iniciativa que sí tirarà avant.

Ibáñez ha lamentat que la seua proposta no vaja a tirar avant. Aquesta, a més de la reforma del finançament inclou altres punts com instar el Govern a no pujar impostos o eliminar els de successions i donacions i patrimoni.

Ha indicat que és cert que Puig "no s'ha mogut un mil·límetre" en les exigències, com va dir, perquè "s'ha mogut quilòmetres". "Observem la rendició del president Puig, un president en retirada, arrunsat davant els dictats de Sánchez", ha incidit, per a lamentar que ha passat "de la reivindicació a la submissió, de la pancarta a la palmada" i és "un president sense pes i sense presència".

Per la seua banda, el portaveu adjunt del PSPV, José Muñoz, ha ironitzat en assegurar que abans el PP deia que Puig estava "subjugat" a la vicepresidenta i ara "pareix que ha augmentat de categoria" i ho vinculen a Sánchez. "Ni una cosa era certa ni l'altra ho és, el president Puig està fort", ha dit.

Muñoz ha donat la "benvinguda al PP a favor d'aquesta reivindicació justa" i ha defès que Puig ha aconseguit amb el nou Govern del PSOE "millores inqüestionables" mentre el PPCV "se subjugava quan cridava Gènova".

Destacats