El PP critica que el Botànic destine "2 milions d'euros a les víctimes de la Guerra i 0 euros a les de la Covid"

El portaveu de transparència del GPP, Nando Pastor, demana la creació d'una finestreta única de fons europeus per a evitar abusos

Guardar

El portaveu de transparència del GPP, Nando Pastor atesa la premsa
El portaveu de transparència del GPP, Nando Pastor atesa la premsa

El portaveu de transparència del GPP, Nando Pastor, ha demanat "la creació d'una finestreta única per a gestionar els fons europeus i evitar així abusos, burocràcia i duplicitats".

Pastor ha demanat que en els comptes autonòmics per a 2022, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica "reculla en els seus pressupostos la creació d'una finestreta única per a la tramitació dels milers de milions d'euros dels Fons Europeus previstos. Creiem que és fonamental el màxim rigor i la màxima transparència en la gestió d'aquests fons europeus des del minut un. Una finestreta única que informe, gestione i treballe amb professionalitat i molta claredat. Ni es pot improvisar, ni es pot fer el que s'ha fet amb la contractació per emergència durant la pandèmia".

"No pot repetir-se el caos i l'abús que va caracteritzar la contractació d'emergència per part del Consell durant la pandèmia. No podem tornar a l'espectacle televisat d'una secretària autonòmica, Rebeca Torró, afirmant que han signat amb un empresari xinés contractes per quasi 40 milions d'euros per a portar material sanitari pel fet de ser amic. Ni pot repetir-se el caos i l'abús de la despesa del Consell en unes carpes o hospitals voladors, inútils, que van costar més de 16 milions i encara hui costa una dinerada el seu desmuntatge sense saber què fer amb ells", ha afegit.

A més, Pastor ha criticat no obstant això que els comptes "siguen generoses en qüestions no prioritàries i precàries per a qüestions importants. Mentre gasten més de dos milions d'euros en la memòria històrica i en les víctimes de la Guerra ocorreguda fa més de 80 anys, un 30% més que en l'exercici anterior, no destinen ni un cèntim per a les víctimes de la covid del moment present. És lamentable que destinen 2 milions d'euros a les víctimes de la Guerra i 0 euros a les de la Covid".

Pastor ha assenyalat que "això no ni prioritari, urgent ni necessari gastar en aquests moments més de 2 milions d'euros en memòria històrica, aqueix no és el problema dels valencians en aquest moment".

A més, el diputat popular ha indicat que "crida l'atenció que es destinen en 2022 600.000 euros a FISABIO per a investigar l'ADN de les víctimes de la Guerra Civil, mentre que només donen 115.000 euros al mateix centre, cinc vegades menys, per a investigar les malalties rares de la Comunitat Valenciana".

Arxivat a:

Destacats