Populars presenta una moció perquè el Govern rectifique en el BOE "l'origen català de les nostres bandes"

Maria José Catalá afirma que no es pot tolerar una manipulació de la història de tal calibre

Guardar

MJoséCatalà
MJoséCatalà

La portaveu del PP d'ajuntament de València, Mª José Català, ha anunciat la presentació d'una moció per al Ple en la qual s'insta el Govern d'Espanya a rectificar el text del BOE que apunta que les bandes de música valencianes té el seu origen en un moviment mimètic a les agrupacions corals catalanes.

"No podem tolerar una manipulació de la història de tal calibre, quan existeixen documents que acrediten que ja havien més de 31 societats musicals fundades en la nostra terra abans de crear-se les societats corals catalanes. El Govern d'Espanya ha de rectificar immediatament perquè no pot usar el BOE al seu antull per a reescriure la història. Sembla mentida que un ministre valencià siga capaç de signar textos que menyspreen als valencians", ha apuntat Català.

En aquest sentit, ha indicat que espera el suport de la resta de forces polítiques de l'Hemicicle "perquè un dia són les falles, un altre les bandes de música i no sabem quin serà el següent element valencià que vulguen convertir en català", ha assenyalat la portaveu popular.

Així mateix ha assenyalat que la petició de rectificació del text està sent un clam "de tot el sector relacionat amb la música, de molts municipis que tenen bandes de música, però trobem a faltar l'adhesió a aquesta rectificació de Puig i Marzà, que continuen rendint homenatge a Madrid i engulen amb la manipulació històrica."

Finalment, Mª José Català ha instat a Pedro Sánchez a mirar una mica més enllà dels jardins de la Moncloa i veure que "els valencians estem cansats que se'ns vulga reescriure la història i incloure'ns en uns Països Catalans que no existeixen" afegint "no ens faran callar i continuarem denunciant des de la llibertat la nostra història que no consentirem que ningú manipule", ha conclòs.

Destacats