Ponce (Cs): "A València es continua assenyalant a xiquets i adolescents per ser castellanoparlants"

Guardar

MARÍA PONCE Cs Senado
MARÍA PONCE Cs Senado

"En llocs com Catalunya, València i Balears es continua assenyalant a xiquets i adolescents per ser castellanoparlants o fills de guàrdia civils". Així ho ha manifestat la senadora de Cs i portaveu en la Comissió d'Educació i Formació Professional de la Cambra Alta, María Ponce, en la seua pregunta al Secretari d'Estat d'Educació, Alejandro Tiana, sobre les mesures previstes pel Govern per a garantir que el castellà siga llengua vehicular en tot el sistema educatiu i per a impulsar una avaluació sobre l'impacte de la immersió lingüística en el rendiment i el procés d'aprenentatge de l'alumnat.

"Quan vostés prenen decisions com llevar competències a l'alta inspecció educativa i passar-se-les a comunitats autònomes com Catalunya, sabent que persones com Puigdemont o Torra, vetlaran pel compliment dels drets d'aquests xiquets, es posen en la pell d'aquests xiquets de 5 o 6 anys, adolescents o universitaris, que han sigut assenyalats i insultats per alguns professors que fomenten que siguen víctimes de bulling, només per ser castellanoparlants o fills de guàrdies civils?" ha explicat Ponce.

La portaveu d'Educació al Senat ha assenyalat que "és duríssim el que estan suportant aquests xiquets" i "especialment feridor el tracte que estan rebent els fills de la nostra Guàrdia Civil i de la nostra Policia Nacional". "No és només assetjament i menyspreu als alumnes, també als professors, als pares, i tot el que no combrega amb les imposicions de determinats centres" ha subratllat la senadora taronja. "Hi ha sentències perquè hi ha denúncies, i la Justícia ens dona la raó", ha conclòs Ponce.

Destacats