Polítics valencians destaquen l'"esperança" de l'inici de la vacunació: "Apareix la llum al final del túnel"

Guardar

vacuna ep
vacuna ep

Representants de les forces polítiques de la Comunitat Valenciana han destacat que aquest diumenge, jornada en la qual ha arrancat el procés de vacunació contra la Covid-19, és un dia d'"esperança", "per a no oblidar" i que "suposa un punt i a part". "Apareix la llum al final del túnel", han assenyalat.

Així, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat en un missatge publicat en Twitter que Batiste Martí, la primera persona a rebre la vacuna enfront de la Covid-19 en la Comunitat Valenciana, "simbolitza a la generació que més ha patit durant la pandèmia". "Entre la tristesa per l'absència dels qui ens van deixar i la vida que s'obri pas, hui és un dia per a no oblidar", ha afegit.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha defensat que l'arribada de la vacuna "suposa un punt i a part en la guerra sense quarter que la humanitat està lliurant contra la pitjor pandèmia del segle".

Referent a això, ha manifestat que "quan s'uneix el món científic amb governs que posen a les persones en el centre de les polítiques i quan la societat és responsable i capaç de resistir, es demostra que totes i tots junts som capaces d'acabar amb el virus".

El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha subratllat que "la nostra generació té futur" i ha destacat que "hi ha esperança quan es decideix immunitzar primer als més majors, als més vulnerables". "No sempre ha sigut així en la història", ha matisat.

Per part seua, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha apuntat en aquesta mateixa xarxa social que l'inici de la vacunació contra la Covid-19 "ens aporta esperança en aquest 2020 ple d'incertesa" i ha desitjat "sort a tots".

"Espere que tot transcórrega amb èxit, de manera coordinada, transparent i que aquesta bona notícia quede al marge de propagandes polítiques i de l'autobombo", ha afegit.

El líder de Ciutadans (Cs) en la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha assegurat que "si tot va bé, hi ha esperança de tornar a la normalitat a l'estiu".

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha afirmat que aquest diumenge "és un dia en què es demostra novament la importància del que és de tots, per a protegir-nos sense mirar quants diners portem en la butxaca".

Per part seua, la síndica de Unides Podem, Naiara Davó, ha indicat que la foto de la primera persona vacunada a Espanya "seria impossible si haguérem deixat en mans dels mercats la cura del nostre poble" perquè, al seu judici, "només veuríem als privilegiats adquirint el remei a la malaltia". Finalment, ha afegit: "Gràcies al sistema públic: ordre i accés universal per a curar a totes. Prompte arribarà la victòria total".

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat que les primeres vacunacions "són una notícia estupenda", al mateix temps que ha celebrat que "apareix la llum al final del túnel, que encara és molt llarg i l'hem de recórrer amb moltíssima responsabilitat". Per això, ha remarcat que la ciència i la investigació "són de nou essencials" i ha animat a "ser conscients i impulsar-les".

Així mateix, ha agraït a tot el personal sanitari i investigador que "s'està deixant la pell en aquesta lluita contra la Covid-19". "Hui estem un pas més prop de superar la pandèmia", ha afegit.

Arxivat a:

Destacats