Podem proposa la creació d'una comissió d'estudi sobre el sector citrícola

Guardar

unides podem ep
unides podem ep

La portaveu adjunta del grup parlamentari Unides Podem, Beatriu Gascó, ha presentat en Les Corts Valencianes una proposta de creació d'una comissió especial d'estudi sobre la situació actual del sector citrícola en la Comunitat Valenciana, davant la "greu crisi que travessa des de fa anys".

La parlamentària ha explicat que, "davant la falta d'efectivitat de les mesures aplicades per a protegir aquest sector estratègic enfront de la volatilitat del mercat i davant la greu crisi que el sector arrossega des de fa anys, considerem que és essencial la creació d'una comissió d'estudi, la seua possible viabilitat futura, la seua rendibilitat actual, la qualitat de l'ocupació que genera i les condicions laborals actuals".

La comissió, segons la proposta de la diputada, centrarà el seu pla de treball a "esbrinar quina és la situació en el camp i les conseqüències que han tingut sobre el sector les mesures polítiques i legislatives aplicades". Així mateix, ha puntualitzat que "tindrà en compte a tots els agents implicats en la problemàtica que està fent-se insostenible".

En aquest sentit, ha mantingut que en el termini de tres mesos des de la seua arrencada "hauria d'elaborar un dictamen per a la seua elevació al ple de les Corts".

Gascó ha assegurat que des de Unides Podem consideren "necessari" que Les Corts "es bolquen a estudiar al costat dels experts i les expertes del sector quins factors han contribuït a crear aquesta situació catastròfica per a contribuir, en la mesura que siga possible, a la seua recuperació davant el clima d'incertesa que existeix en la citricultura per la greu situació de crisi que viu des de fa ja massa temps".

La portaveu ha apostat per "simplificar el discurs" i ha assegurat que "abordar cadascun d'aqueixos factors de forma aïllada no ajuda". "Estem convençudes que un problema tan greu com aquest, que té repercussions tant a nivell econòmic per a moltes famílies, com d'abandó de terres i de descoratjament general entre agricultors, bé mereix l'esforç d'entendre quines són les millors decisions a prendre per part de la classe política".

Destacats