Podem adverteix al PSPV del perill d'"un viratge" cap a Cs i recalca que el Botànic és "l'únic camí"

Guardar

Davo
Davo

La portaveu de Unides Podem en Les Corts, Naiara Davó, ha recalcat aquest dilluns que "no hi ha alternativa al Botànic perquè el Botànic és el camí per a la reconstrucció" i, en aqueix sentit, ha advertit al PSPV que un viratge cap a Cs només aconseguirà "enrocar" a la Comunitat. Així mateix, ha demanat a les dretes, davant els "sons de tambors de guerra", que recolzen en els Pressupostos "la fulla botànica" que han iniciat amb els acords de reconstrucció per a "garantir el futur d'aquesta terra".

Davó, en la seua intervenció en el Debat de Política General, ha insistit en diverses ocasions en què "no hi ha alternativa al Botànic" i en aqueix sentit ha advertit al PSPV que vire per a tindre a Cs com a soci prioritari perquè, ha etzibat, "només aconseguirà enrocar" a la Comunitat Valenciana en "vells debats superats" com "les privatitzacions".

A més, ha assenyalat que la formació taronja està en "contra de tots el que representa la Comunitat Valenciana: la seua llengua oficial, el dret civil valencià, un autogovern fort, un horitzó federal" perquè "no creuen ni al País Valencià ni en la seua singularitat territorial".

Així mateix, també ha advertit que estan sonant "forts tambors de guerra" per part de les elits i l'extrema dreta que defensen polítiques que "socialitzaven pèrdues i privatitzaven beneficis" i que ara han volgut veure "una oportunitat" per a implantar-les enmig de la major crisi sanitària i econòmica en una "actitud vergonyosa". No obstant això, ha recalcat que enfront d'elles està el "projecte valent, coherent, i compromés" del Botànic.

Així, ha recriminat que l'extrema dreta es va passar "la meitat del confinament cridant a desconfinar-nos i l'altra meitat utilitzant la Covid-19 com a arma per a tombar als nostres governs". Davó li ha replicat que existeixen dos patriotismes: el patriotisme individual que "celebra rebel·lar-se contra el del costat" i que "vol convertir la llibertat de tots en el privilegi d'uns pocs, la llibertat només per als de Nuñez de Balboa" i el patriotisme de "el comú, de la gent valenta que s'esforça per a traure de manera conjunta aquest país avance".

Davó, que ha demanat a Puig no tindre "por" i continuar prenent mesures "valentes" com el confinament de nou si fora per a salvar vides, ha felicitat el PP per haver-se "botanitzat" i acceptar que "només el model públic és capaç de protegir a la gent i salvar la nostra economia". Així, ha destacat que front "al model Alzira, la venda del parc públic d'habitatge i l'acomiadament de professors i metges ara defensen el públic".

Però ara els ha demanat demostrar-ho "amb fets" en els pròxims Pressupostos. "El Botànic va començar un camí de drets i justícia social que només ha fet que començar. Sumen-se a aquest camí perquè no té alternativa", ha demanat a les dretes.

En aqueix sentit, ha exposat que, després del fracàs demostrat de l'economia neoliberal en 2008, el Botànic va començar en 2015 amb "la legislatura de la reparació" i ara cal "aprofundir en aquesta terra de drets, dignitat i justícia" per a "construir entre tots el somni valencià" salvant els "obstacles" que imposen els lobbies.

No obstant això, ha admés que les forces del canvi també han comés "errors" com permetre "una fusió bancària que dificulta la creació d'una banca pública pròpia", en referència a la de CaixaBank amb Bankia, i ha reclamat "ser, no els espectadors, sinó els protagonistes d'aqueixos negocis i inversió".

RELLANÇAMENT

Així, ha desgranat que, per a passar de la reconstrucció al rellançament valencià, cal "seguir el full de ruta del Botànic que amplia drets i llibertats i que s'han de plasmar en els pròxims pressupostos" mitjançant "la relocalització de la indústria, recuperar els serveis privatitzats i reforçar el nostre autogovern" i en aqueix sentit, ha defensat "un model republicà i federal valencià, amb un nou sistema de finançament i en el qual estiga molt present el feminisme".

"L'entrada de Unides Podem al govern en 2019 va completar el canvi iniciat en el 2015. La crisi de la COVID-19 no és la fi del món però sí que ha suposat la fi d'un món perquè res tornarà a ser igual que abans. I aquest govern valent al servei de la gent ha de demostrar que no es pot tindre por als oligopolis ni a l'extrema dreta, no ens podem desviar del rumb pres. No és l'hora de tornar arrere, hem sembrat un futur que ara ha de florir amb els esforços de tota la ciutadania", ha postil·lat.

Destacats