Papi Robles, "una murciana crescuda a Oriola i que viu a València", debuta com a síndica de Compromís en Les Corts

Guardar

La síndica de Compromís, Papi Robles
La síndica de Compromís, Papi Robles

Papi Robles ha pujat a l'estrada de les Corts com a síndica de Compromís per primera vegada i ha començat la seua intervenció dirigint-se al seu grup en castellà i reivindicant-se com "una murciana crescuda a Oriola i que viu a València amb la capacitat de parlar en castellà i valencià". "Gràcies, companys i companyes, arranquem", ha afegit.

Robles ha centrat la seua primera pregunta al president com a síndica en el full de ruta del Botànic, i l'ha contraposada a la intervenció anterior de la portaveu del PP, María José Catalá: "Com a dona, mare i valenciana només puc pensar que si aquells d'allà (assenyalant a la bancada de la dreta) tornen, ací tornarem a tindre retallades, 'mangoneos' i odi en la nostra societat".

La nova síndica ha centrat el seu discurs en les diferents reivindicacions de Compromís en el marc del Botànic: "Nosaltres tenim molt clar que volem enfortir els serveis públics". "No venim a fer un brindis al sol", ha agregat.

En aquest sentit, ha criticat la privatització de serveis i ha fet referència a la de les ITVs, la reversió de les quals tindrà el Botànic "damunt de la taula" en breu, enfront de "el que deia el director general en 2005, un tal Mazón" (en referència a l'actual president del PPCV).

D'altra banda, ha subratllat l'actuació enfront de l'"emergència climàtica", el foment de l'ús de les energies renovables i també la protecció de l'Albufera.

En la seua resposta, el president Ximo Puig li ha donat la benvinguda com a síndica i li ha desitjat "tota la sort i l'ànim". "Crec que el que vosté ha expressat representa una part de l'ànima d'aquest govern. Gràcies per tot i avance", ha expressat.

Arxivat a:

Destacats