Oltra, sobre finançament: "Si els quilòmetres quadrats compten més que les persones, estem sent injustos"

Guardar

Mónica Oltra, vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives
Mónica Oltra, vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha defensat que el primer que s'ha de ponderar en el nou model de finançament "són les persones i les seues circumstàncies" i després "òbviament, ajustar per determinades qüestions". "Si els quilòmetres quadrats compten més que les persones, estem sent injustos", ha defensat.

Així s'ha pronunciat Oltra aquest divendres en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on s'ha referit a unes paraules de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero a Cantàbria. "Qui vol que les coses seguisquen com estan és perquè segurament li va bé".

Així, Oltra ha remarcat que variables com l'envelliment són importants, "però també ho és la infància". "Hi ha moltes persones amb dependència que no són majors i que la seua atenció té un cost més alt", ha remarcat.

A més, la vicepresidenta s'ha mostrat preocupada més que per Zapatero, "per la posició del PP, que va a Cantàbria a dir una cosa, a Madrid, altra i a Andalusia, una altra". "Sobretot em preocupa la posició dels diputats valencians" del PP, ha agregat.

Destacats