Oltra sobre els vacunats indegudament: "Si no dimiteixen, que els ciutadans els facen dimitir"

La vicepresidenta ha arremés: "per a donar exemple, de què? Exemple quin si ho heu ocultat? Exemple de què es boten la línia?"

Guardar

oltra
oltra

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat que "qui es posa i quan" la segona dosi de la vacuna és una decisió de Salut Pública que es prendrà "baix paràmetres tècnics i metges" i que "probablement anirà per la idea" que les persones vacunades indegudament "no costin més vacunes". "Ja que s'han posat una dosi que no havien de posar-se, a veure si damunt ens tocarà posar tres dosis per cadascun d'aquestes persones", ha agregat. No obstant això, respecte als càrrecs polítics que s'han vacunat, Oltra ha considerat que ha estat una acció "lletja, insolidària i poc ètica". Preguntada sobre si han de dimitir, ha considerat que "si no dimiteixen, els ciutadans hauran de prendre bona nota" i "hauran de dimitir-los els ciutadans quan toque". Per a Oltra, aquestes vacunacions "parlen molt malament de la persona que ho ha fet".

"Èticament parlant, li estàs llevant la vacuna a una persona major que igual es pot morir per no rebre la que t'has posat, o a un sanitari que igual es contagia perquè t'has posat una vacuna que et feia menys falta que a uns altres", ha afegit. Així, ha considerat que els representants públics "estan per a cuidar i protegir, perquè li vaja bé als ciutadans, no per a colar-se". "L'actitud hauria de ser a l'inrevés, jo l'últim. Quan sàpiga que tothom està vacunat, llavors jo", ha agregat.

D'altra banda, Oltra ha apuntat que s'estan duent a terme dues recerques, una en Sanitat sobre qui s'ha vacunat indegudament, i una altra en Igualtat, sobre qui ha entrat en residències de majors, on "només pot entrar personal treballador, visites de familiars amb cita prèvia i el proveïdor", així com inspectors o funcionaris d'aquestes dues conselleries, "però ningú més".

"Aquí hem vist entrar amb equips de televisió, com si allò fos un circ, a fer-se la foto i damunt a vacunar-se ells per a donar exemple. Per a donar exemple, de què? Exemple de quin si ho heu ocultat? Exemple de què es boten la línia?", ha manifestat.

Una sanció de fins a 30.000 euros

Sota aquest prisma, la també consellera d'Igualtat ha defensat que incomplir el règim de visites a una residència de majors és una "falta greu", que pot estar sancionada amb fins a 30.000 euros.

Així, ha defensat que les conseqüències jurídiques d'aquestes accions "les té clares" però les ètiques "també". "I m'és igual de quin partit siguen. Això val per a tots, és a dir que ja poden anar confessant un darrere de l'altre", ha agregat.

Arxivat a:

Destacats