Oltra retrau al PP que "no s'han ocupat mai de la víctima d'abusos"

Guardar

Monica Oltra
Monica Oltra

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha retret al PP que tenen la documentació sobre el cas de l'educador social condemnat per abusos sexuals a una menor tutelada i els ha enlletgit que "no s'han ocupat mai de la víctima, per descomptat és la xiqueta".

Així ha respost Oltra a la diputada del PP Elena Bastidas durant la sessió de control en Les Corts, a qui ha recordat que el dimecres va registrar una petició per a comparéixer i donar "totes les explicacions" sobre aquest cas. El dimarts es va publicar la sentència de l'Audiència Provincial de València que condemna al seu exmarit per abusos sexuals a una menor que llavors tenia 14 anys en el centre on treballava.

La consellera li ha enlletgit que té a disposició la documentació i que requereix un "temps d'estudi de quatre hores": "Va vindre vosté i va estar mitja", li ha etzibat. Segons Oltra, el PP està fent un "ús molt masclista d'una relació personal que no té res a veure".

A més, ha incidit en què aquesta setmana s'ha conegut una altra sentència del Suprem que "confirma cinc anys de corrupcions de menors per haver prostituït a dues xiquetes del centre de Montolivet". "Aquestes xiquetes no els importen", ha asseverat.

"Aquestes xiquetes no són víctimes? És lleig el que estan fent, però no es preocupen, que tindran totes les explicacions", ha manifestat.

De la mateixa manera, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha mostrat a Oltra "tot el suport" del grup parlamentari i ha demanat traure fora el masclisme del parlament.

Bastidas ha preguntat a Puig durant el debat que "si s'assabentara que una xiqueta de 14 anys ha patit abusos sexuals en un centre de menors tutelat per la Generalitat trauria a l'abusador del centre o el mantindria allí i trauria a la menor". En eixe sentit, li ha qüestionat si "aplaudeix", com assenyala la sentència, que "hi haguera hostilitat i absoluta falta d'empatia cap a una xiqueta de 14 anys per part dels qui estaven cridats a defensar-la" i si "li sembla correcte que fora emmanillada i sense advocat".

D'aquest, la portaveu del grup popular municipal, María José Catalá, també s'ha referit a la sentència durant la seua intervenció municipal i ha assenyalat: "Em sembla vergonyós que Compromís no demane perdó pel qual està passant amb el cas de l'exmarit d'Oltra, no tant per la relació familiar o no de la persona, abusador, de l'assetjador, de l'agressor, sinó perquè la senyora Oltra pretén ara ser la víctima i ella no és la víctima de res".

"La víctima és una xiqueta de 14 anys que va denunciar assetjament, que va patir la pressió de la Conselleria d'Igualtat i a la qual cap moviment feminista militant de l'esquerra, que tan feministes són en aquest Ajuntament, va eixir a defensar", ha recriminat. En eixe sentit, ha exigit a Oltra que "deixe de fer-se 'heroïna" quan "no s'ha posat del costat de la víctima" sinó que "ha intentat doblegar-la i que no arribara fins al final en el procés".

Així mateix, la portaveu de Vox, Ana Vega, ha recriminat a la vicepresidenta que la seua conselleria s'encarregara de "demanar un informe per a desacreditar les paraules d'eixa xiqueta, i la van dir mentidera, problemàtica i violenta". "'Jo sí que et crec germana', excepte si l'acusació va dirigida a un dels seus, per a vostés, progrés de Twitter i de saló, hi ha xiquets de primera i de segona com també hi ha dones de primera i de segona", ha afirmat.

"Com a mare se'm regiren els budells de pensar que es va mantenir a eixe depredador amb els xiquets. Són els nostres xiquets, eixa també era la seua xiqueta senyora Oltra", ha assenyalat.

Destacats