Oltra remarca que no dimitirà: "Només faltava que hàgem d'assumir responsabilitat per les mentides que expliquen uns altres"

Guardar

La vicepresidenta Mónica Oltra en la roda de prensa posterior al Consell
La vicepresidenta Mónica Oltra en la roda de prensa posterior al Consell

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha remarcat que no dimitirà per la petició d'imputació que el jutge del cas dels abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada ha elevat al TSJCV. Oltra ha argumentat que el procediment parteix d'una "teoria de la conspiració" encapçalada per l'extrema dreta: "Només faltava que hàgem d'assumir responsabilitat per les mentides que compten uns altres".

Així s'ha pronunciat la vicepresidenta aquest dilluns a Sagunt, on ha indicat que "una dimissió sempre té les seues causes" i que s'ha de demanar responsabilitat política "en una actuació amb falta d'ètica o delictiva". "En aquest cas, ni hi ha il·legalitat ni falta d'ètica en les actuacions", ha assegurat.

A més, ha asseverat que totes les actuacions que s'han dut a terme en el cas "contradiu la teoria de la conspiració que ha ideat i construït l'extrema dreta des de la calúmnia". Per a Oltra, dimitir en aquesta situació "no és assumir responsabilitat política, és rendir-se davant l'assetjament i enderrocament per motiu polític, perquè el que no poden aconseguir en les urnes, ho intenten aconseguir amb mentides i joc brut en els tribunals".

Per a la vicepresidenta, que va haver-hi desprotecció a la menor "està per demostrar" i ha assegurat que aquest cas parteix d'"una sèrie de manifestacions basades en especulacions i no en proves". "Això es continua arrossegant com una veritat judicial quan és una especulació impròpia del principi de taxativitat que ha de presidir el dret penal", ha agregat.

Oltra ha defensat que "l'existència dels documents és innegable" i ha considerat que és "la prova que refuta totes les mentides". A més, ha recordat que ja va ser imputada per "defensar als veïns del Cabanyal": "No és la primera vegada que em passa", ha asseverat i ha carregat contra "els poders fàctics i aquells que no suporten no estar en el poder i inicien l'assetjament i enderrocament".

Segons la consellera, "totes les proves contradiuen" els "indicis raonables" que han motivat la petició d'imputació i ha assenyalat que "tots els documents" i "totes les persones que han declarat no pensen això". Preguntada si li agradaria anar a declarar, ha assenyalat: "Jo faré el que haja de fer. El jutge farà el seu treball i jo faré el meu".

Arxivat a:

Destacats