Oltra, "quasi segura" que les inversions per a la Comunitat Valenciana dels PGE seran d'acord amb el pes poblacional

Guardar

oltra_2018
oltra_2018

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, s'ha mostrat "quasi segura" i ha subratllat que és "molt probable", per les informacions de les quals disposa, que el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2019 destinarà la Comunitat Valenciana les inversions "d'acord amb el seu pes poblacional" com així ho arreplega l'Estatut i es va comprometre el president del Govern, Pedro Sánchez, amb el Cap del Consell, Ximo Puig.

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha manifestat que el Consell "confia" i "espera" que el projecte de PGE que va a presentar el Consell de Ministres aquest divendres "complisca amb la legislació bàsica de l'Estat" com és l'Estatut que arreplega que les inversions per a la Comunitat Valenciana en els PGE "han de ser amb d'acord amb el pes poblacional".

"Eixa exigència legal en el cas de Catalunya ja s'ha fet pública que se'n va a complir en aquest projecte, doncs igual s'ha de complir en el cas de la Comunitat perquè si no es compleix amb açò, els PGE no compliran amb el marc normatiu de l'Estatut", ha assenyalat Oltra, qui, ha puntualitzat que després en el tràmit parlamentari es podran fer modificacions, però "el projecte de pressupostos del Govern ha de complir l'Estatut".

Per tant, ha manifestat que el Consell "no té dubtes" que els PGE "compliran amb les lleis". "Esperem també que després d'anys d'infrainversions en aquest territori on mai hem arribat a tindre inversors d'acord amb el nostre pes poblacional a Espanya, no estaria malament que en 2019 fóra la primer vegada que es compleix això per qüestió de justícia, a més de l'exigència legal de compliment l'Estatut", ha incidit Oltra.

La també portaveu del Govern valencià ha reiterat que els valencians "no volem ser espanyols de segona ni ser més que ningú, però estem farts de ser sempre els últims de tot". "Si a Catalunya es compleix eixa exigència, esperem que a la Comunitat també perquè Espanya és molt gran i s'ha de ser justs en tots els territoris", ha subratllat.

Insistida per si està segura que els PGE inclouran la inversions necessàries per a la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que el Consell està "tot el segur que pot estar en política", al mateix temps que ha assenyalat que confia en la paraula donada pel president del Govern.

Arxivat a:

Destacats