Oltra: 'La campanya del 8M és un homenatge a totes les dones que dia a dia sostenim el que realment és necessari per a la vida'

La vicepresidenta anuncia que el 8 de març "s'obrirà el primer període de participació de la futura llei valenciana d'igualtat"

Guardar

FOTO_OLTRA_PLENO
FOTO_OLTRA_PLENO

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha indicat que la campanya d'enguany amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març, "vol ser un modest homenatge a totes les dones, perquè dia a dia les dones sostenim el món; sostenim el que realment és necessari per a la vida".

La vicepresidenta, que ha comparegut en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, ha insistit que "amb aquesta pandèmia, es visibilitza encara més que el treball que, majoritàriament, realitzem les dones és imprescindible i no es pot parar".

Per aquest motiu, la campanya del 8 de març que ha elaborat la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives té com a lema "Les imprescindibles", "perquè som les que criem, cuidem i curem; les que sostenim la vida", ha emfatitzat Oltra.

Així mateix, la vicepresidenta ha posat en relleu l'impacte que està tenint la COVID-19 en les dones, que "és major en el nombre total de casos, a pesar que la prevalença és més alta en els homes", la qual cosa es deu a "factors com els rols i les desigualtats de gènere i la precarització de les tasques de sosteniment de la vida, que fan majoritàriament les dones".

Referent a això, Oltra ha anunciat que el 8 de març "s'obrirà el primer període de participació de la futura llei valenciana d'igualtat", que "aspirem que siga una llei ambiciosa, transformadora i eficaç".

La vicepresidenta ha assenyalat que l'objectiu és que siga una llei "el més transversal possible, que, des d'una perspectiva ecofeminista, transforme tots els sectors econòmic, laboral, educatiu i social i sanitari, així com el model territorial i la sostenibilitat".

"Volem una llei feta de l'escolta activa, de la participació ciutadana, basada a avançar en drets, sense deixar a ningú arrere, centrada en les persones", ha insistit Oltra.

Arxivat a:

Destacats