Oltra insisteix a flexibilitzar el repartiment de vacunes: "Al final són espanyols immunes, visquen on visquen"

Guardar

fotonoticia_20210115125842_1920
fotonoticia_20210115125842_1920

La vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha insistit aquest divendres que el Ministeri de Sanitat ha de flexibilitzar la distribució setmanal de vacunes a les comunitats autònomes per a les quals tenen més capacitat puguen punxar més dosi.

"Si Astúries, la Comunitat Valenciana o Melilla poden vacunar més, per què no s'han d'enviar més vacunes?. Al final són espanyols immunitzats, visquen on visquen. Ací s'ha de vacunar per terra mar i aire, aqueix és l'objectiu, en dilluns i en dies de guardar", ha reivindicat en la roda de premsa després del ple setmanal.

Oltra ha defensat que és "molt de sentit comú" i una qüestió d'equitat, igualtat i eficàcia "no per a perjudicar a ningú, sinó per a afavorir la immunització de persones com més de pressa millor".

Per tant, ha advertit que hi ha comunitats que vacunen a un ritme "molt més ràpid" i no posen més dosi perquè no els queda estoc, "mentre unes altres tenen la nevera plena". "Quin sentit té?", s'ha preguntat recordant que la Comunitat rep 30.000 cada dilluns i està entre les dues més ràpides.

Ha remarcat, això sí, que no és una petició "xovinista", sinó una proposta "molt clara" perquè reben més les que tenen més capacitat i que "a ningú li falten vacunes". "Sempre s'ha de deixar un estocada pel que puga passar", ha puntualitzat, amb l'objectiu de garantir la segona dosi que arranca la setmana vinent davant qualsevol problema de laboratori.

També ha precisat que no es tracta d'alterar el pla de vacunació --"els col·lectius prioritaris són els prioritaris"--, sinó que el repartiment siga més eficient: "El pla és més eficaç quan es posen més vacunes, i això al final afecta a tot el país".

La també consellera de Polítiques Inclusives ha insistit que es tracta de tindre el major número de gent possible vacunada perquè "és la defensa que tenim ara mateix contra el virus". "I a qui no li semble bé, és que realment no està aplicant el sentit comú i el principi d'equitat", ha recalcat.

A més de garantir que la Generalitat ho continuarà exigint al Govern, en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS), ha recordat que va ser una petició que va llançar el seu partit, Compromís, a la qual el 'president', Ximo Puig (PSPV), es va sumar aquest dijous: "No és cap secret que és una proposta d'una part del Botànic; completament d'acord perquè naix d'on naix i és notori".

Arxivat a:

Destacats