Oltra garanteix que el retard de 84.000 dosi de AstraZeneca no afectarà la vacunació de docents

Guardar

vacuna astrazeneca
vacuna astrazeneca

La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que el retard de 84.000 vials d'AstraZeneca previstos per a la setmana que ve a la Comunitat Valenciana no afectarà la vacunació del personal de centres educatius programada des del 26 de març al pròxim 1 d'abril, que inclou la inoculació de la primera dosi a 145.174 persones de 3.195 centres educatius.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reuneix aquest divendres per videoconferència amb el president AstraZeneca España, Rick Rafael Suárez, acompanyat per la consellera de Sanitat, Ana Barceló. La setmana que ve havien d'arribar 96.000 dosis d'AstraZeneca, però finalment només arribaran 12.000 a la Comunitat Valenciana, segons ha confirmat fonts de la conselleria de Sanitat.

Sobre aquest tema, Oltra, en la roda de premsa per a informar dels assumptes tractats en el ple del Consell, ha assenyalat que es manté la planificació de vacunar 76.808 persones de 1.802 centres docents de la província de València, 50.079 de 999 centres educatius d'Alacant i 18.287 persones de 394 centres la província de Castelló. Així mateix, ha destacat que la Conselleria de Sanitat ha augmentat a 250 els equips per a completar l'1 d'abril la vacunació del personal de centres educatius.

Respecte a la vacunació de la població d'entre 65 a 79 anys, ha recalcat que "cada vacuna que arribe es posarà de manera inversa, de major a menor, i esperem que es complisquen les previsions d'arribada" de Pzifer i Moderna, ja que aquest col·lectiu no es vacuna amb AstraZeneca.

D'altra banda, Oltra ha ressaltat que la Comunitat Valenciana es troba en els índexs epidemiològics "millor" d'Espanya, ja que la positivitat a 14 dies és del 3%, l'ocupació en planta de malalts covid del 2,76%, i de llits UCI del 10%, unes dades "rellevants".

RESTRINGIR LA MOBILITAT

D'altra banda, preguntada per l'arribada de 63 vols d'Alemanya a Alacant mentre no es pot viatjar des d'altres comunitats autònomes, ha insistit en la necessitat de "restringir la mobilitat aquests dies" i ha recalcat que la responsabilitat del Govern a assegurar-lo, però ha aclarit que la responsabilitat de mobilitat internacional "no és competència de la Generalitat".

"El que està dins de les nostres competències està garantit, com demostren aquestes dades, però arribem fins on podem arribar i on arribem, funciona", ha assenyalat.

Oltra ha apuntat que a Europa estan repuntant els casos i estan adoptant mesures "més protectores" en la línia de les adoptades per la Comunitat Valenciana, que es mantindran fins al pròxim 12 d'abril, una vegada haja passat la Setmana Santa.

En eixe sentit, ha recalcat que cal "mentalitzar-se per Setmana Santa que sense salut no hi ha economia" i en eixe sentit ha recordat el que va passar després de Nadal, amb l'arribada de la tercera ona, i que la mateixa ministra de Sanitat "ha reconegut que centrar tot a salvar Nadal no va ser una bona idea".

"Amb la salut vindrà el repunt de l'economia, l'oci, podrem abraçar-nos, tot el que tots tenim moltes ganes de fer, estem tots molt cansats, però també ho estan els que ens cuiden", ha subratllat.

Destacats