Oltra destaca que el feminisme "és el millor instrument de la democràcia contra el feixisme"

Guardar

Mónica Oltra mostra el suport del Consell a les manifestacions del 8M
Mónica Oltra mostra el suport del Consell a les manifestacions del 8M

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reivindicat la capacitat de les dones al llarg de la història per a "fer xarxa" i ha animat a "continuar transformant la societat" per a fer-la més igualitària davant l'actual "gran moment" que viu el feminisme, moviment que ha definit com "el millor instrument que té la democràcia contra el feixisme, perquè són antagònics".

Oltra s'ha manifestat d'aquesta manera durant la clausura del I Congrés de Dones de Castelló, on ha destacat que si alguna cosa "ens defineix socialment com a dones és la capacitat de fer poble, de crear vincles familiars, veïnals, de cooperació i de suport mutu, de crear 'màtria'", segons recull la Generalitat en un comunicat.

La consellera d'Igualtat ha considerat que el feminisme "viu un gran moment", per la qual cosa ha animat a treballar per a "continuar transformant la societat, per a fer-la més igualitària i més inclusiva, i a fer-ho juntes, en xarxa, com estem fent".

El treball en xarxa, ha declarat, "perdura en la nostra socialització com a dones" i a més "és l'essència de qualsevol societat, que al llarg dels segles té com a base eixe suport mutu que està en l'essència del feminisme i que s'està posant de manifest en els últims anys a través de noves xarxes, com són les xarxes socials".

"Les dones estem conquistant les xarxes socials, que ens estan servint per a generar grans espais de suport", ha afirmat, i ha afegit que gràcies a aquest àmbit "s'ha creat un moviment massiu en els últims anys que ha portat a la primera línia mediàtica la qüestió de la igualtat".

"EL MILLOR INSTRUMENT CONTRA EL FEIXISME"

En aquest sentit, ha sostingut que en l'actualitat "hi ha poca gent, i cap demòcrata, que no estiga a favor de la igualtat" i ha manifestat que, en aquest context, el feminisme és "el millor instrument que té la democràcia contra el feixisme, perquè són antagònics".

"El feminisme és la ideologia de la mirada àmplia, de la visió global del món i de totes les seues diversitats com una riquesa imprescindible per a la vida", ha apuntat la vicepresidenta, qui ha reivindicat que el treball en xarxa "ha d'estendre's a tota la societat per a incorporar la pluralitat de pensament i també una altra manera de treballar i de viure, més harmònica".

Així, ha apuntat la necessitat d'incorporar als homes als treballs de cuidar, curar i criar, perquè "són treballs majoritàriament de les dones, i volem que els homes també formen part d'ells i se'ls done la importància que nosaltres sabem que tenen".

Finalment, ha assenyalat que la labor de les dones ha d'anar en una "doble direcció", d'una banda, per a "enfortir les xarxes que teixim entre nosaltres, donant-nos la mà unes a altres per a poder donar-nos suport i empoderar-nos, ocupant els espais que encara se'ns neguen" i, per un altre, "fent pedagogia i mostrant a tothom que sense les labors essencials, la vida, simplement no existeix, i que els homes són tan part d'eixe com nosaltres".

Arxivat a:

Destacats