Oltra destaca l'aposta del Consell pel municipalisme amb l'increment del 350% en les ajudes a Riba-roja per als serveis socials

La vicepresidenta ha visitat la localitat de Riba-roja, on s'ha reunit amb l'equip de govern i els serveis socials

Guardar

20-12-22_Oltra_Riba-Roja
20-12-22_Oltra_Riba-Roja

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la "clara aposta" del departament que dirigeix "pel municipalisme", amb un increment progressiu en els últims cinc anys del pressupost dirigit als programes dels serveis socials municipals, que en el cas de Riba-roja suposa un 358%, passant dels 119.833 euros destinats a aquest efecte en 2015 als 548.860 euros previstos en els pressupostos de 2021.

Així ho ha assenyalat en la seua visita a la localitat de Riba-roja, on ha mantingut una trobada amb l'alcalde, Robert Raga, i amb l'equip municipal de serveis socials als qui ha felicitat "pel seu bon fer i perquè són un exemple de professionalitat i compromís, amb un índex d'aplicació de les polítiques per damunt de la mitjana de la Comunitat Valenciana", tal com demostra la cobertura de més del 85% de les sol·licituds de dependència i els expedients de la Renda valenciana d'inclusió.

Després de la reunió amb l'equip de govern municipal, Oltra ha reiterat la importància de la col·laboració entre institucions per a la "reconstrucció i dignificació del sistema de protecció social", impulsat des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb la col·laboració dels ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta ha posat l'accent en la "transformació" del sistema en els últims cinc anys, i ha destacat que ara els serveis socials municipals estan dotats "per a ser la primera porta a la qual acudeixen les ciutadanes i ciutadans més vulnerables i per a oferir una atenció especialitzada i de qualitat".

En aquesta reconstrucció del sistema de serveis socials, la Conselleria ha multiplicat per huit el pressupost destinat a l'equip d'atenció primària de l'Ajuntament de Riba-roja, que ha passat d'una dotació de 47.541 euros en 2015 als prop de 400.000 euros previstos per a 2021.

Aquestes dades, ha indicat Oltra, han permés dotar del personal suficient a l'equip municipal, que si en 2015 disposava de 2 professionals per a 2021 es podrà contractar a un total de 16 professionals "per a millorar la ràtio d'atenció i per tant la vida de les veïnes i veïns de la localitat".

Llei de Serveis Socials Inclusius

La vicepresidenta ha assenyalat que a més de l'increment i injecció pressupostària "tan necessària" per als serveis socials d'atenció primària, era també fonamental "ordenar el sistema" i, per a això, la llei valenciana de Servei Socials Inclusius "constitueix l'arquitectura d'aquest nou model que ordena els serveis socials i estableix les competències de cada institució per a arribar tots junts al mateix objectiu que és millorar la vida de les persones".

En la seua visita a Riba-roja, la vicepresidenta s'ha traslladat a uns terrenys propietat de l'Ajuntament per a estudiar la viabilitat de dedicar-los a recursos socials destinats a persones majors i persones amb diversitat funcional.

Posteriorment, la vicepresidenta ha visitat les instal·lacions on es prepara el programa municipal de servei d'àpats social que ofereix el servei 'Menjar a casa' a 123 persones usuàries de la localitat.

Arxivat a:

Destacats