Oltra destaca el gran esforç que està fent el sector residencial per a cuidar a les persones majors durant la pandèmia

La vicepresidenta s'ha reunit amb Lares que agrupa les residències de persones majors gestionades per entitats sense ànim de lucre

Guardar

mónica Oltra
mónica Oltra

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat "el gran esforç" que s'ha fet i es continua fent des del sector residencial per a "cuidar" i atendre les persones majors davant la situació generada per la pandèmia de la COVID-19, i que ha tingut una incidència major en aquest col·lectiu.

Oltra s'ha reunit amb representants de Llars CV, la patronal dels centres residencials gestionats per entitats del tercer sector, entre els quals estava la seua presidenta, Julia Rico, qui ha volgut agrair la resposta que ha tingut per part de la Vicepresidència des que es va iniciar la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

La trobada, al qual també han assistit el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, i el director general d'Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, ha servit perquè la vicepresidenta haja explicat als representants de Llars CV la marxa del decret d'ajudes directes que s'està elaborant per al sector d'atenció residencial.

Igualtat està treballant en un decret per a la concessió de 10,9 milions d'euros destinats al sector de les residències que atenen persones majors, amb diversitat funcional, salut mental i exclusió, amb el qual es pretén pal·liar el dur colp que la pandèmia està suposant per a tots els sectors socials i econòmics.

L'objectiu és que aquestes ajudes servisquen per a atendre les necessitats de prevenció i contenció de contagis, així com les necessitats econòmiques de les empreses i dels treballadors i treballadores.

La vicepresidenta ha insistit en la importància que té aquest decret perquè és necessari que es reconega que el sector residencial, a més de "ser un sector que cuida, també és un sector que genera llocs de treball i benestar".

Reconeixement al sector

Oltra ha volgut ressaltar la labor de les Llars en aquesta pandèmia, on ha sigut "pionera a convertir les residències en unitats de convivència", en un model similar al que se segueix en Educació amb els grups bambolles, "que són persones que conviuen en xicotets grups i el personal que els atén és sempre el mateix, per a evitar el contagi i quan cal aïllar només s'aïlla la unitat de convivència i no tot el centre".

En aquest sentit, ha indicat que des del tercer sector ja estaven treballant des d'abans de la pandèmia "en el projecte de residències i recursos centrats en la persona", perquè són els primers que van acceptar el plantejament de la Conselleria de treballar en la creació d'"espais més amables i xicotets de convivència".

Això ha permés que amb l'arribada de la pandèmia "ja estigueren molt preparats i adaptats a les unitats de convivència", ha explicat.

Oltra també ha qualificat de positiva la relació que durant aquest temps l'Administració ha tingut amb el sector, on la Conselleria ha sigut "pràcticament un més d'ells", estant a la seua disposició "qualsevol dia i a qualsevol hora, donant aqueix suport, sostenint i donant les respostes que a cada moment es necessitava".

Millores en el concert de places

La vicepresidenta ha afegit que la trobada també ha servit per a parlar sobre el futur, i en concret el concert de places residencials de persones majors que la Conselleria d'Igualtat ha posat en marxa, atenent una reivindicació històrica del sector.

En aquest sentit, els ha avançat la seua voluntat de millorar el preu plaça per a equiparar-lo a altres sectors, de manera que les entitats puguen millorar el model d'atenció residencial.

Arxivat a:

Destacats