Oltra, després de les discrepàncies en el Botànic: "Jo sempre aporte, per això mateix és important que no intenten apartar"

Guardar

fotonoticia_20201125125347_1920
fotonoticia_20201125125347_1920

La vicepresidenta portaveu del Consell i líder de Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat, després de les últimes discrepàncies amb el PSPV, que ella "sempre" aporta en el govern valencià, encara que encara "no hi ha novetats" sobre la reunió que va demanar amb el 'president', el socialista Ximo Puig, fa setmanes.

"Jo sempre aporte, per això mateix és important que no intenten apartar a ningú perquè tots puguem aportar", ha declarat a la premsa després del minut de silenci pel Dia Internacional contra la Violència Masclista, una concentració a les portes de la Generalitat en la qual han participat tant Puig com la resta del Consell.

Oltra ha valorat així les diferències que va fer públiques aquest dimarts en Twitter, en una resposta al perfil oficial de la Generalitat, que l'estratègia valenciana de recuperació que va presentar Puig en un gran acte és un document de treball que haurà de ser consensuat i no el pla final per a la recuperació. "En la comunicació política s'ha de ser precís per respecte a la ciutadania", va recalcar.

Un dia després, després de trobar-se amb Puig en l'acte, ha sostingut que tots dos han estat "xarrant de les terribles xifres de 72.000 dones assassinades des que existeixen estadístiques en 2003, 1072 famílies trencades, xiquets orfes...". "Hem comentat això i la campanya molt impactant i necessària del 25N que interpel·la a la societat a no quedar-se neutrals", ha afirmat, remarcant que ho ha tractat tant amb el 'president' com amb la resta del Consell.

Dit això, preguntada per si sent que la intenten apartar, Oltra ha defensat que la seua "missió és aportar". "Les polítiques decidides de manera conjunta, dialogada, consensuada són el senyal d'identitat d'un govern de coalició i sempre han sigut, per descomptat, el senyal del Botànic", ha asseverat.

ESPAIS DE DIÀLEG "MILLORABLES"

Al seu judici, són "millorables" els espais de diàleg i confluència en tots els executius de coalició, i ha posat com a exemple el Govern d'Espanya PSOE-Unides Podem.

"De moment no hi ha novetats sobre aquest tema", ha resolt la 'número dos' de la Generalitat sobre si s'ha reunit ja amb Puig, com diu des de les últimes setmanes.

Es dóna la circumstància que aquest mateix dimecres, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha afirmat, sobre les discrepàncies de les últimes setmanes entre el PSPV i la líder de Compromís que el que demana la ciutadania és "responsabilitat, treball i lleialtat". "Des que ha començat aquesta pandèmia, jo he seguit aquestes premisses: aporta o aparta i he intentat posar el meu granet d'arena per a remuntar aquesta situació i apartar-me de sorolls innecessaris", ha agregat.

Arxivat a:

Destacats