Oltra demana un "tracte igualitari" per a les fàbriques de bateries valenciana i catalana

Guardar

monica oltra entrevista a punt
monica oltra entrevista a punt

La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ha reclamat aquest dilluns al Govern central que tinga un "tracte igualitari" cap a les fàbriques de bateries per a cotxes elèctrics que es projecten en la Comunitat Valenciana i a Catalunya.

Es tracta de dues iniciatives, a la seua entendre, "complementàries" i "necessàries" en un context d'emergència climàtica per a "garantir la vida i el futur dels nostres fills i filles".

Per aquest motiu, en una entrevista en À punt, Oltra ha recordat a l'Executiu de Pedro Sánchez que "ha de repartir el seu afecte entre totes les CCAA" o, "almenys ha d'aparentar vol a tots per igual si no vol ser una mala mare", ha advertit.

Després que el Govern central haja anunciat que participarà en un consorci publicoprivat amb Seat-Volkswagen i Iberdrola per a muntar la primera fàbrica de bateries a Espanya a Martorell (Barcelona), Oltra ha assegurat que des de la Generalitat treballaran perquè la gigafactoria de bateries que Power Electrónics vol impulsar a València reba un "tracte igualitari".

Ja la setmana passada, la també portaveu del Consell va defensar en roda de premsa que el projecte valencià és "molt més ampli" i "ambiciós" i va "més enllà d'una fàbrica de bateries per a cotxe", ja que abasta "totes les energies renovables".

Així, l'aliança valenciana de bateries comprén una gigafactoria de bateries impulsada per l'empresa Power Electronics i un centre d'innovació en bateries, un projecte que es va impulsar abans de la pandèmia i dels fons europeus i en el qual s'ha fet un "treball molt seriós i ferm sobre la viabilitat" per part de les 23 empreses promotores.

Destacats