Oltra demana que tota Espanya consensue tancaments perimetrals per Setmana Santa

Guardar

oltra
oltra

La vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha insistit aquest dimecres en la petició que totes les comunitats autònomes consensuen els seus tancaments perimetrals en les vacances de Setmana Santa per a "llançar un missatge molt potent a la ciutadania que encara no estem com per a anar a una mobilitat massiva perquè no hi ha suficients persones vacunades".

És més, ha demanat "una mica de responsabilitat" al govern d'Ayuso a Madrid davant la seua intenció de no aplicar el tancament perimetral en la setmana de Pasqua. "O tots o res tampoc, no pot ser que una comunitat determine per totes les altres", ha declarat als periodistes en un lliurament de premis.

Oltra, després de recordar que el tancament continua vigent en la Comunitat Valenciana, ha remarcat que els presidents autonòmics són els qui el dictaminen i no el Govern, d'acord amb l'actual estat d'alarma. Per tant, "seria desitjable" que el Consell Interterritorial de Sanitat arribara fins i tot a consens.

"Tots tenim ganes que això passe, de viatjar, moure'ns, veure als nostres familiars", ha constatat, per a advertir que la vacunació no significa immunitat i que encara hi ha amenaces com les variants brasilera i sud-africana.

"TOTS ESTEM CANSATS, PERÒ JA QUEDA MENYS"

Encara que "tots estem cansats" un any després que s'expandira el virus, Oltra ha pregat a la gent que aguante i tinga cautela i "una mica més de paciència perquè "ja queda menys i estem veient la llum". "Si tornem a empitjorar, la frustració col·lectiva serà molt gran", ha avisat.

També ha demanat "una mica de responsabilitat" davant la intenció de Madrid de no tancar per Setmana Santa, a més de recordar que aquesta comunitat està en el centre d'Espanya i "si no tanca i la resta sí no podran eixir a cap lloc".

Per a la també líder de Compromís, el millor és que totes les comunitats arriben a un consens i "cadascun se situe una mica". "Si això es torna a desbordar i superposem una quarta ona posem en risc la vida", ha emfatitzat.

I ha posat l'accent que "qualsevol govern responsable ha de posar això com primer objectiu: salvar-nos com a éssers humans", amb relació a la postura de la Comunitat de Madrid, governada pel PP i Ciutadans. "Ja salvàrem el Nadal i no ens va anar molt bé", ha postil·lat.

Destacats