Mompó demana confiar en els alcaldes: "Ja està bé de parlar de municipalisme per a seguir fent el mateix"

Guardar

El President del PP a la província de València, Vicent Mompó.
El President del PP a la província de València, Vicent Mompó.

El president del PP en la província de València i alcalde de Gavarda (València), Vicente Mompó, ha demanat al Govern central i a la Generalitat que prenguen decisions sobre la pandèmia i que traslladen als alcaldes informació, per a saber la situació dels seus municipis, i recursos perquè puguen ajudar en la seua gestió i atendre aspectes relacionats amb aquesta crisi sanitària i respondre davant qualsevol pregunta dels seus veïns.

"Som conscients i entenem el difícil que és en una pandèmia com aquesta" la gestió, "però amb l'experiència que hem adquirit i fent cas a tot el personal sanitari, cal prendre decisions i prendre-les ja", ha exposat en una entrevista a Europa Press.

El també portaveu del PP en la Diputació de València ha assenyalat que el que volen els alcaldes és que els dirigents d'administracions superiors "prenguen decisions" perquè "el que no podem és estar, com s'està fent ara, amb l'estudi demoscòpic".

"Pedro Sánchez ix dient hui que sí, demà que no; passat, que no sé; i l'altre, que ja no m'acorde. En funció de com van eixint les estadístiques va venent Espanya a trossos", ha lamentat.

Vicente Mompó, que ha insistit en el "complicat" de gestionar i decidir sempre i "més en un moment com aquesta pandèmia, ha considerat que en la sisena ona de la Covid-19, s'ha de "deixar de mirar de reüll". "És difícil compatibilitzar la sanitat amb tot el tema social i econòmic, però prenguem decisions. No estiguem esperant al fet que ens vinga el cicló una altra vegada. No fa mancada passar de zero a cent, podem anar gestionant coses, tirant avance i confiar amb els alcaldes", ha agregat.

"Ja està bé de parlar de municipalisme, de món rural, de majoria d'edat i de tota aquesta xerrameca que ens solten els de a dalt per a continuar fent el mateix", ha exposat per a reclamar que tot això es traduïsca en confiança en els primers edils.

El responsable municipal de Gavarda ha assegurat que aquests segueixen "sense saber què està succeint" i ha repetit la demanda d'informació. "No tinc cap curiositat en saber si qui està contagiat és la tia Pepica, quin sexe té o quina edat. Això m'és igual, la qual cosa no m'és igual és saber si tinc 30 contagiats -en el municipi-- i on els tinc per a poder actuar d'una forma o d'una altra i preocupar-me d'una manera o d'una altra", ha plantejat.

Mompó ha recordat que els alcaldes són els qui estan "a peu de carrer" i els qui despatxen "diàriament amb tots els veïns" i ha opinat que poden "ajudar a mentalitzar, a convéncer i a fer veure que la situació és la que és i que entre tots hem de superar-la".

"La sensació moltes vegades és que ací estem més pendents, en la part nacional, d'ajudar als proetarres, als independentistes o de si el pressupost ho voten en contra i, a la Comunitat, d'intentar no cabrejar a Compromís, dels pactes, que no isca no es quin" tema que "de centrar-se i prendre decisions", ha afegit.

El president provincial del PP ha censurat que la reunió entre el president del Govern i els responsables autonòmics per a abordar la nova ona de la pandèmia s'haja produït a dos dies de la Nit de Nadal i no abans.

Així mateix, ha dit que "com a bon alcalde", reclama "diners" per a poder actuar des dels municipis i assumir competències amb les quals es troben.

"Al final, estem els alcaldes ocupant-nos de tot, com en la primera ona. Davant el primer estava justificat, ara ja no tant. És moment de decisió i d'informació. I si hi ha alguna cosa que han d'acabar fent els alcaldes, que ens arriben recursos materials, econòmics i el necessari per a exercir el que ens demanen que fem", ha declarat.

"FER LES COSES BÉ"

D'altra banda, en parlar de la gestió diària com a primer edil, Vicente Mompó ha explicat que com a alcalde no li preocupa "agradar un a un a tots els ciutadans sinó fer les coses ben i fer-les bé pel poble", atès que "al final de la carrera el que és bo per al poble és bo per a tots els ciutadans".

El titular del PP en la província de València ha parlat també de la situació actual de l'hostaleria i ha exposat que els seus locals "no són el problema de la pandèmia o la causa sinó que són part de la solució". "S'ha demostrat ja que amb respecte, responsabilitat, professionalitat i cura es poden fer coses i que la gent sempre està més segura dins dels locals que fent botellot en el carrer", ha assegurat.

"Igual que entenem que la situació és complicada, també s'ha d'entendre que el sector no pot aguantar ja més situacions com la qual estem vivint", ha postil·lat, a més de demanar que es tinga "en compte aquest missatge a l'hora de prendre decisions".

"AIXÍ ES MOR"

Pel que respecta a l'educació, ha criticat la gestió del Govern del Botànic en aquesta matèria i que "haja fet poc més de 50 centres educatius" enfront dels 633 durant l'etapa del PP, ha apuntat, alhora que ha reclamat major execució i ha rebutjat l'"adoctrinament".

Finalment, en matèria d'Agricultura ha considerat que "no pot ser que siga rendible per a tots menys per als agricultors" i ha advertit que "així es mor". "No pot ser que els costos de producció siguen cada vegada més alts i els preus en origen cada vegada més baixos", ha destacat.

Arxivat a:

Destacats