Mompó creu que va haver vot de càstig al PP, però que "la gent està tornant" i "no deixen d'arxivar-se casos"

Assegura que Mazón "per si mateix ha resultat un impuls per al partit": "No hem de tindre por a dir-ho"

Guardar

Vicente Mompó, president de la Diputació de València
Vicente Mompó, president de la Diputació de València

El president del PP a la província de València, Vicente Mompó, ha considerat que en convocatòries electorals passades "hi ha hagut vot de càstig" a aquesta formació per detencions i causes en els tribunals, però ha destacat que "la gent està tornant" a aquest partit. "La gent torna a creure en el PP i a posar de manifest aqueixa confiança que té en el partit", ha afirmat, a més de dir que "no deixen d'arxivar-se casos".

Mompó ha assegurat, en una entrevista a Europa Press, que als qui "més mal" han fet "tots els representants del PP que no han gestionat o actuat a mesura que haurien d'haver fet" ha sigut als membres de la formació i ha apuntat que això és una cosa que ha dit "moltes vegades" el seu president en la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón.

"En el moment en el qual s'ha demostrat en els tribunals que la immensa majoria de les coses eren falses, que també ens hem renovat, que ha entrat gent nova, que això evoluciona i que hi ha gent preparada per a anar a les institucions, la gent està tornant" al PP. Ha agregat que a això ajuda també que hi ha hagut investigats que "no tenen condemna" encara que ha precisat que ha d'haver-les per a qui "haja fet una cosa dolenta i posat la mà on no tocava".

"No podem mai esborrar tot el que ha succeït i tampoc el que s'ha dit que ha succeït i no ha succeït", ha agregat el també alcalde de Gavarda i portaveu 'popular' en la Diputació de València, que ha que valorat l'actual projecte de la seua formació.

Així mateix, ha indicat que s'alegra de "la reparació que ha tingut l'honor" de l'exalcaldessa de València pel PP, Rita Barberá, i ha comentat que si hui es pregunta "a qualsevol persona de València ciutat qui ha sigut el millor polític que han tingut" dirà "que la millor alcaldessa, sens dubte, ha sigut Rita Barberá".

En aquesta línia, ha lamentat que fora "maltractada injustament per tots aquells que van voler guanyar injustament en els tribunals el que no van poder guanyar en les urnes" i ha trobat a faltar que "ningú del PSOE i de Compromís" haja demanat "disculpes pel que va ser un acarnissament excessiu" per a "danyar la imatge pública de càrrecs costara el que costara, sense escrúpols, sentit comú i codi ètic".

D'altra banda, ha manifestat que l'arribada de Carlos Mazón a la presidència del PPCV, "sense desmeréixer la labor feta anteriorment per Isabel Bonig", ha suposat "un impuls, una injecció d'energia per a afrontar els nous mandats que venen".

"És el nostre líder autonòmic, això ningú ho discuteix. Estem tots convençuts i orgullosos que serà el president de la Generalitat. És obvi que per si mateix ha resultat un impuls per al partit i no hem de tindre por de dir-ho", ha exposat el responsable provincial, que ha matisat que "això no és parlar, ni molt menys, en contra de l'anterior".

En aquest sentit, ha destacat la "línia positiva que ha agafat el partit" i ha opinat que és "innegable que el lideratge" de Mazón i del president nacional, Pablo Casado ha vingut molt bé". Vicente Mompó ha afirmat que el dirigent del PPCV està "mobilitzant la Comunitat" Valenciana, una cosa "molt important", així com "vertebrant les tres províncies".

"El seu lideratge en les tres províncies és un punt a ressaltar. Ha aconseguit que entre les tres tinguem una excel·lent relació i que estiguem treballant tots, dins de les nostres competències i parcel·la, per a aquest projecte comú" del PPCV, que "siga el president de la Generalitat". Ha afegit que aqueix treball contribuirà també al fet que Casat siga pressent del Govern.

"TORNARÀ EL SENTIT COMÚ"

Igualment, Vicente Mompó ha declarat que amb Mazón "tornarà el sentit comú a la política" i "una altra vegada la defensa i la promoció de les nostres tradicions i cultura". "Al costat de Carlos volem buscar un futur millor per a tots els valencians i deixar de parlar de si un usa el valencià o el castellà, d'estar pendents del que fa el president de Catalunya i d'enfrontar-nos amb Madrid", ha dit.

En la mateixa línia, ha mostrat el seu suport a la presidenta del PP a la ciutat de València i portaveu de la formació al seu ajuntament, María José Català, i ha assegurat que té "claríssim que serà la pròxima alcaldessa" de la capital valenciana i "la persona que retorne la llum que tenia amb Rita Barberà".

Respecte al treball desenvolupat el PP a la província, el seu president ha valorat la realització dels congressos locals i ha detallat que s'han fet més de 200, alhora que ha asseverat que els "a penes 50" que queden estan en molts casos autoritzats i gestionant-se.

"POSAR LA GUINDA"

"És un treball intern que s'havia de fer i que s'havia de fer bé perquè és la base" per a "fixar el projecte que realment interessa a la gent", ha precisat Vicente Mompó, que ha assenyalat que "el balanç és positiu".

El primer edil de Gavarda ha explicat que "ara són les agrupacions locals les que ha de posar la guinda" amb l'objectiu "molt clar" de "recuperar totes i cadascuna de les institucions per a posar-les al servei de la ciutadania i despertar ja del mal somni en el qual ens tenen sumits els partits d'esquerra". Ha agregat que en 2022 es començarà a "buscar equips" per a "aconseguir guanyar".

Destacats