Mazón celebra la sentència del TS sobre l'ODL i demana a Puig que "abandone projectes d'implantació del model català"

Guardar

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón
El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha afirmat que el Tribunal Suprem ha donat la raó als 'populars' i "ha frenat, una vegada més, la immersió lingüística" que, al seu judici pretén dur a terme el govern de Ximo Puig i el seu "procés nacionalista". En aquesta línia, ha reclamat al cap del Consell que "abandone ja els seus projectes d'implantació del model català".

Així s'ha manifestat Carlos Mazón després de conéixer que el Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació presentat per la Generalitat Valenciana en contra de la sentència del TSJCV que va declarar la nul·litat de 12 articles del decret pel qual es regula l'Oficina de Drets Lingüístics (ODL) de la Comunitat Valenciana.

Carlos Mazón ha subratllat que, "gràcies al recurs del PPCV, la imposició i el sectarisme d'aquest Consell nacionalista d'esquerra radical no és hui una realitat". "Hui els ciutadans de la Comunitat Valenciana són més lliures de la vigilància i de l'adoctrinament del Consell", ha asseverat.

"Hem de continuar promocionant el valencià però no des de la imposició i des del dogma i no amb policia lingüística. La nostra llengua és riquesa per a tots i no es pot seguir amb aquesta agenda d'imposició", ha recalcat.

"Els valencians --continua-- no necessitem una policia lingüística, com la que volia imposar Puig, que ens vigile i que impose l'agenda catalanista en la nostra Comunitat perquè nosaltres defensem el bilingüisme actiu i continuarem treballant, des del sentit comú i la protecció de la legalitat, per la cooficialitat de castellà i valencià en aquesta Comunitat".

En aquest sentit, el president del PPCV insisteix que "no volem models copiats d'altres territoris, com Catalunya, on el resultat no ha sigut la convivència pacífica de llengües". En la Comunitat Valenciana, "per contra, la regla sempre ha sigut la llibertat i la convivència pacífica del valencià i el castellà. Diem valencià sí i castellà també", apunta.

"IMMERSIÓ VIGILADA"

Per a Mazón, "aquest Consell sempre ha volgut crear un estat d'immersió vigilada sense tindre en compte que el nostre territori sempre ha sigut i serà una terra de convivència, llibertat i de respecte a tots".

"Des del PPCV continuarem defensant la no imposició i el respecte a les persones i a la seua llibertat. Volem que aquesta Comunitat estiga lliure d'imposicions, d'ideologia i de vigilància de la llengua en la qual parlem", ha conclòs.

Destacats