Mazón avisa al Senat sobre la nomenclatura de "Països Catalans": "Acudirem als tribunals"

Guardar

El president del PPCV, Carlos Mazón
El president del PPCV, Carlos Mazón

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha advertit que el seu partit "arribarà fins al final" si la Mesa del Senat no té en compte la petició dels senadors valencians que no es tramiten iniciatives que es referisquen a la Comunitat Valenciana com a País Valencià o Països Catalans. "El PP no farà broma amb aquest assumpte, si la Mesa del Senat no ens dona la raó, acudirem als tribunals", ha assegurat.

El també president de la Diputació d'Alacant ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans durant un acte de lliurament de material escolar recollit en la campanya solidària de NNGG-CV a Càritas, en el qual també han sigut presents la secretària general del PPCV, M. José Catalá, el president de NNGG, Juan Carlos Caballero, i el director de Càritas, Nacho Grande.

En aquest sentit, Mazón ha afirmat que "no hi ha cap resolució definitiva" del Senat i que estan a l'espera que la Mesa "prenga una decisió definitiva". "Nosaltres defensem el terme 'Comunitat Valenciana' perquè és el terme legal, però a més és el terme que més ens agrada, perquè la paraula 'comunitat' ve de la conjunció de dues paraules molt boniques, que són 'comuna' i 'unió'", ha continuat.

En aquesta línia, ha defensat que la nomenclatura Comunitat Valenciana és "més que un terme", ja que "té a veure amb la defensa del nostre Estatut, la defensa de la nostra integritat, la nostra essència i els nostres senyals d'identitat".

"No som un país pertanyent a un grup de països capitanejats per ningú del nord de la Comunitat Valenciana, és tan senzill com entendre-ho. No ho som, i arribarem fins al final", ha resolt el president de la PPCV.

Destacats