Mata (PSPV): "El PP va instaurar una cleptocràcia dissenyada per a robar"

Guardar

mata
mata

El sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha afirmat que "el sistema instaurat pel PP tant a l'Ajuntament de València, com en la Generalitat i les Diputacions, era una cleptocràcia dissenyada per a robar".

El representant socialista s'ha pronunciat en aquests termes sobre l'operació de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil per suposats tripijocs en contractes del consistori en època del PP en la qual hi ha diverses persones detingudes, entre elles l'advocat José María Corbín, encunyat de l'exalcaldessa de València i exsenadora morta, Rita Barberá.

"Ahir estava en la banqueta el primer tinent d'alcalde de Rita Barberá, Alfonso Grau; la trama Emarsa ja condemnada i ara registren el despatx de Corbín, que jo crec que era la persona que blanquejava totes les 'mossegades' de les empreses per a treballar amb l'administració", ha enumerat.

Mata ha insistit, en declaracions als mitjans, en què amb els 'populars' hi havia "una cleptocràcia en comptes d'una democràcia". "Era un sistema muntat per a robar, el va dissenyar Eduardo Zaplana, que ara sabem que té uns 20 milions a l'estranger, i d'ací per a baix i de tot el món perquè pensaven 'si no robe jo no sóc d'aquests'".

El 'síndic' del PSPV ha recalcat que en l'etapa del PP "l'administració valenciana estava podrida". "Ací no hi havia cap empresa que no haguera de pagar un peatge per a poder treballar amb l'administració i això s'ha notat en aquests quatre anys (amb el Consell del Botànic) perquè les contractacions són més barates que en l'època del PP". "Robaven tots; hi ha tres de quatre expresidents implicats en casos de corrupció", ha asseverat.

En aquest context, ha considerat que "això de hui és especialment greu, perquè tothom creia que això del 'pitufeo' a l'Ajuntament de València era una anècdota però els diners del 'pitufeo' venia d'algun lloc, de les empreses que pagaven un peatge per treballar per a l'administració".

Arxivat a:

Destacats