Mata (PSPV) adverteix que el Debat de Política General "no és una campanya electoral"

Guardar

mata corts
mata corts

El síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, Manolo Mata, ha advertit que el Debat de Política General "no és una campanya electoral, és una cosa molt més seriosa, és buscar solucions a problemes, alguna cosa que només pot fer-se des de la política" amb l'ajuda d'experts.

Mata ha recalcat que "les decisions es prenen en l'àmbit polític" i que confia que en Les Corts s'atenga " el que la ciutadania està demanant" i s'arribe a acords. "Però per a això, es necessita una mirada àmplia, comprensiva dels problemes i raons de l'altre", ha assenyalat en un comunicat.

El síndic del PSPV ha afirmat que el debat "marcarà l'estratègia valenciana de recuperació" i "serà la guia per als pressupostos de la Generalitat". En aquest sentit, ha insistit que "és possible buscar acords" amb "la dreta valenciana".

"El nostre 'modus vivendi' ha canviat d'una manera radical i estem davant una situació imprevisible que afecta la globalitat del món", ha indicat el síndic, qui ha incidit en què "la prioritat del 'president' Ximo Puig és la protecció de les persones davant la pandèmia, però també atendre amb urgència l'accés dels nostres joves a una ocupació i un habitatge dignes o que els xiquets no acaben pagant en el futur la peculiar situació que travessa el món de l'educació".

A més, ha destacat entre les prioritats de la Generalitat "la protecció de la gent que necessita ajuda estatal per a viure, per al que cal coordinar la RVI amb el IMV, o atendre els ciutadans que estan en ERTOs i tenen risc de perdre els seus treballs, entre altres reptes".

"GUIA PER ALS PRESSUPOSTOS"

El debat del dilluns "marcarà l'estratègia valenciana de recuperació", ha assenyalat Mata, per a qui les propostes que s'escoltaran en el Parlament autonòmic "seran la guia per als pressupostos de la Generalitat" i que "ja tenen un precedent en l'Acord de Reconstrucció que van signar cinc dels sis grups polítics del Parlament autonòmic a l'agost".

"Aqueix contingut és botànic, però aconseguim l'adhesió d'una dreta que era neoliberal i ara creu que l'espai públic ha de ser molt potent i que els serveis públics són la solució de molts problemes", ha celebrat el síndic socialista.

"La dreta valenciana ha renunciat fins i tot a eliminar impostos dels quals ells han fet bandera, com a Successions, Donacions i els Impostos al Patrimoni. Tots estem revisant, sobretot ells, la nova situació i és possible buscar acords", ha assenyalat el portaveu socialista, qui ha insistit que "ara més que mai hem de recordar que la política és l'art de buscar acords, no és la confrontació".

Destacats