Mata: "El sector, el ministre Luis Planas i Ximo Puig estan treballant junts per a salvar l'agricultura valenciana"

Guardar

Mata_censura_rajoy
Mata_censura_rajoy

El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha assenyalat aquest dilluns que "el Govern d'Espanya i el Consell de la Generalitat estan fent els seus deures en el camp valencià", per la qual cosa "per fi es veu una mica de llum en aqueix túnel del passat en el qual (Miguel) Arias Cañete i la ministra (Isabel García) Tejerina ens tenien abandonats". "El sector agrícola, el ministre Luis Planas i el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, estan treballant tots a l'una per a salvar l'agricultura valenciana amb reivindicacions al carrer i molt treball en els despatxos", ha reivindicat Mata en un comunicat.

El dirigent socialista ha explicat que "després de la visita de Luis Planas a València i de les reunions amb tot el sector tenim clar que l'emergència que estan suposant les importacions de cítrics sud-africans poden ser frenades d'alguna manera". "Tenim futur, per descomptat, l'aprovació de la Llei d'Estructures Agràries, de regulació dels contractes valencians, el Pla director de cooperativisme o les ajudes a joves agricultors fan que l'esperança estiga en el camp i ací sempre tindran a un Govern d'Espanya socialista compromés i a un Govern de la Generalitat compromés", ha valorat Mata.

El també síndic del grup socialista en Les Corts ha posat en valor el treball del secretari autonòmic Francisco Rodríguez Mulero d'"estar en constant negociació amb les principals institucions espanyoles i europees". És per això que ha destacat que el pròxim 23 i 24 de gener Mulero tindrà, al costat de les principals organitzacions de representació de l'agricultura valenciana, diverses reunions a Brussel·les amb representants del Parlament Europeu, de la Comissió Europea i de la delegació permanent espanyola.

Així, ha remarcat que "els 12 milions d'euros que garanteixen la retirada de 50.000 tones de cítrics han de ser aprofitats pel camp valencià" i ha recordat que fins divendres passat 18 de gener "només havien 8.000 tones disposades a ser retirades i hem de seguir perquè és l'única manera perquè puguem arribar a aqueixa quota de 50.000 tones i alguna més si fera falta".

Mata ha apel·lat a la resta de partits a "estar en contacte constant amb les associacions i amb els agricultors per a saber les seues necessitats i difondre les mesures del Govern que els puguen beneficiar com és en aquest cas els 12 milions posats en marxa pel ministre Planas".

LA CLÀUSULA DE SALVAGUARDA, "NOMÉS QUAN HI HAJA DADES SOBRE LA MESA"

En aquest sentit, ha criticat que "hi haja algunes veus que des d'un suposat suport al camp valencià li estiguen fent molt mal" i ha incidit que "la clàusula de salvaguarda només es pot utilitzar quan hi haja dades sobre la taula i tinguem temps per a haver valorat què està suposant l'entrada de cítrics sud-africans en el nostre mercat".

Els senadors de Compromís Carles Mulet i Jordi Navarrete han proposat aquest dilluns que el Govern central compense als citricultors mentre "dilate reclamar la clàusula de salvaguarda".

"És criticable l'acció d'alguns dirigents de Compromís volent carregar sobre l'esquena del primer Govern d'Espanya que dóna suport al camp valencià els problemes que es vénen arrossegant des de fa molt temps", ha lamentat Mata referent a això.

Arxivat a:

Destacats