Mata: “El PP està en descomposició i embrutar el bon nom del president és el seu pot salvavides”

El síndic socialista defensa que el president porta 30 anys en política dignísimamente i reitera que el seu major patrimoni és la seua honradesa

Guardar

Mata_censura_rajoy
Mata_censura_rajoy

"El PPCV està en descomposició i a la deriva i embrutar el bon nom del president de la Generalitat és l'única cosa que els queda, és el seu pot salvavides" ha denunciat el síndic socialista i sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, qui ha comparegut davant els mitjans de comunicació en Les Corts després de conéixer les declaracions del diputat del PP, Rubén Ibáñez. Per a Mata és evident el procés de "descomposició i autodestrucció" que està patint el PP, i enfront dels qui pretenen "allargar una polèmica falsa", ha sentenciat Mata, "l'Advocacia de la Generalitat ja ha avalat que no hi ha cap mena d'incompatibilitats i que el president no ha fet res".

Davant els mitjans de comunicació Mata ha reiterat que el major patrimoni del president és la seua honradesa i ha recordat que Ximo Puig "dóna explicacions cada dia en cadascuna de les compareixences públiques que té en les que respon a totes i cadascuna de les preguntes dels periodistes". "Les explicacions són clares i contundents" ha incidit Mata, qui ha recordat que "el president té des de fa tres dècades participacions i accions d'un mitjà de comunicació, que sempre ha declarat i són públiques". A més, tal com ha indicat el síndic, l'Advocacia de la Generalitat ha avalat que el decret que va aprovar el Consell era "un marc general, en cap cas es tractava d'una operació concreta", per tant, "no existeix cap conflicte d'interessos".

Per a Manolo Mata l'únic objectiu de "voler allargar aquesta suposada polèmica és voler embrutar el bon nom d'una persona que porta 30 anys en política dignísimament i que per fer oposició a Carlos Fabra li van llevar el sou en la Diputació de Castelló", ha assenyalat Manolo Mata qui ha assegurat que Ximo Puig "és una persona honesta, i no solament el sembla, és que ho és".

Respecte al deute que va deixar el PP en l'Institut Valencià de Finances (IVF) i que ara s'ha aconseguit recuperar un 30%, Mata ha explicat que es remunta a una operació dirigida per l'expresident Eduardo Zaplana perquè a través del Grup Z a la província d'Alacant hi haguera un mitjà de comunicació nou que es deia El Periódico d'Alacant per a "assetjar a altres mitjans progressistes". Mata ha assenyalat que fins a 2009 l'empresa va pagar de forma raonada i puntual, però va anar en 2009 quan una decisió del govern del PP "infringeix l'economia dels valencians i sindica aqueix crèdit amb un altre fent un clar benefici al Grup Z. A partir d'ací amb aqueixa sindicació de crèdit i unes garanties que hi havia perquè Pecsa pagara, es crea una situació caòtica i és quan entra l'Institut Valencià de Finances per a afortunadament recuperar el 30% d'aqueix crèdit" .

El dirigent socialista ha reiterat que la Generalitat el que ha fet és donar una cobertura legal a l'IVF perquè prenguera les mateixes decisions que la resta de bancs. "La decisió que permet recuperar parcialment deutes es podria haver pres fa molts anys, i d'aquesta manera s'haguera recuperat molt més crèdit que ha desaparegut per operacions polítiques ruïnoses del PP", ha manifestat Mata qui ha advertit que "si ara l'IVF no haguera barallat i no s'haguera sumat a les mateixes decisions que han pres els grans bancs per a recuperar el 30% del deute, haguérem recuperat 0 euros".

Finalment Mata ha asseverat que el president no ha beneficiat a cap mitjà de comunicació "perquè aquesta no és l'època en què algun mitjà passava per presidència i es portava alguna cosa" ha apuntat "ara és tot transparent es donen les ajudes a la premsa sobre la base d'uns criteris públics i transparents", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats