Marzà: 'Destinem 1,5 milions d'euros més per a garantir la qualitat educativa i evitar l'abandonament escolar'

Guardar

marza_inicio_curso_1
marza_inicio_curso_1

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha presentat noves accions de reforç educatiu i per a previndre l'abandonament escolar en l'etapa de Secundària i en la Formació de Persones Adultes dins del Pla d'actuació per la millora (PAM).

Cal recordar que el PAM té com a objectiu potenciar el desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional de l'alumnat per a reduir les taxes d'abandonament escolar prematur, així com proporcionar atenció educativa per a compensar desigualtats en l'educació, des d'una perspectiva inclusiva i coeducadora.

Mitjançant el PAM, cada centre planifica el conjunt d'actuacions que farà per a la millora de la qualitat educativa. Aquestes actuacions es concreten en intervencions educatives que donen resposta a les necessitats, interessos i motivacions de tot l'alumnat del centre.

Des d'Educació s'han presentat línies d'actuació noves: tallers de reforç en estiu a l'ESO i diversos tallers i cursos que es posaran en marxa el pròxim curs. Segons el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, en total tenim previst destinar 1,5 milions d'euros per a aquestes accions que se sumen als 84 milions d'euros i els 2.112 docents amb què compta ja el PAM aquest curs.

Aquestes mesures, juntament amb la resta del PAM, les línies de treball del Pla de coeducació i la implementació als centres educatius de l'educació inclusiva ajuden a dur avant l'objectiu de la conselleria de millorar la qualitat educativa de l'alumnat, evitar-ne l'abandonament escolar i intensificar les mesures que fomenten la igualtat d'oportunitats per a tot l'alumnat, ha explicat el conseller.

Tallers de reforç a l'estiu a l'ESO

Aquests tallers tenen com a objecte previndre l'abandonament escolar prematur i reforçar les competències clau i les aptituds necessàries en les àrees instrumentals.

Es duran a terme durant els mesos de maig i juny d'aquest curs als centres que ho sol·liciten, amb grups que tindran entre 8 i 15 alumnes. L'alumnat que hi participe podrà reforçar les seues competències en l'àmbit sociolingüístic i cientificotecnològic.

Proeducar 2018-2019

D'altra banda, per al programa Proeducar durant el curs 208-2019 es duran a terme diferents actuacions, com són els tallers d'aprofundiment en ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, tallers de reforç i acompanyament escolar, cursos per a l'aprenentatge del valencià i del castellà per a alumnat nouvingut i activitats formatives complementàries per a l'aprenentatge permanent de les persones adultes.

Aquest programa té per objectiu afavorir la permanència dels joves en el sistema educatiu fins que obtinguen la qualificació obligatòria necessària, així com aconseguir el retorn al sistema educatiu d'aquells que han abandonat els estudis.

Destacats