Marzà celebra que el Govern central llance un pla d'ajudes a la cultura "en la línia" de reaCtivem: "Així sí"

Guardar

marza
marza

El conseller d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, ha celebrat que el Govern central haja llançat un pla d'ajudes al sector cultural "en la línia" --ha dit-- de 'reaCtivem', la iniciativa posada en marxa per l'administració autonòmica.

"Insistir en temes justos sempre dóna els seus fruits. Ens han fet cas i hi haurà pla específic per a la cultura amb algunes mesures concretes que els vam proposar, en la línia del nostre 'reaCtivem'. Així sí. És un bon començament", diu el conseller en un missatge de Twitter en el qual cita al ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes.

El Govern ha donat llum verda aquest dimarts a un Reial decret llei destinat a "secundar i defensar" al sector cultural davant la pandèmia per la Covid-19, segons ha explicat la portaveu del Govern, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha assenyalat per part seua, que es tracta d'un "decret molt pensat que és just" i que "té totes les dimensions que ha de tindre per a protegir a un sector fonamental" del país, "no sols des de punt de vista industrial, sinó de valors i significat que té en l'estat de dret".

Aquest Reial decret llei contempla al voltant de 76 milions d'euros en ajudes per al sector cultural i el finançament de les empreses culturals, així com mesures fiscals, l'accés extraordinari a la prestació per desocupació, canvis en els requisits per a les pel·lícules que opten a ajudes, que podran estrenar-se en plataformes, o l'increment del percentatge de drets d'autor per a l'acció assistencial, entre altres aspectes.

Sobre el pla també s'ha pronunciat en xarxes la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, qui ressalta que "hi ha mesures concretes i estan dotades econòmicament, com demanava el conseller Vicent Marzà i va defensar en el Congrés dels Diputats Joan Baldoví", parlamentari de Compromís. "Amb ganes de llegir el Decret llei!", exclama.

Arxivat a:

Destacats