Llum verda al Pla Especial de la Zona Sud del port de València

Arcadi España destaca l’objectiu de fomentar la integració entre el port i la ciutat “amb una mirada mediambiental, verda i potent”

Guardar

210331_FOTO_Comision_de_urbanismo_Puerto_Valencia
210331_FOTO_Comision_de_urbanismo_Puerto_Valencia

La Comissió Territorial de València ha aprovat el Pla Especial de la Zona Sud 1 del Port de València (PEZS1) del PGOU de València, després del dictamen favorable del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana.

Per al conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, "l'aprovació definitiva per la Comissió Territorial d'Urbanisme del Pla Especial de la Zona Sud suposa un pas més a facilitar la integració del port amb la ciutat, i el fer amb una mirada mediambiental i verda molt potent".

En aquest sentit, el conseller ha destacat que "permetrà la construcció de la nova ciutat esportiva del Llevant O.D." i ha valorat que "la zones verdes i espais lliures en tota aquesta actuació suposarà el 78% del total".

En conjunt, l'ordenació proposada disposa d'un total de 178.331,31 m² de zones verdes i espais lliures. En comparació amb l'ordenació vigent, que té un total de 115.084,83 m², significa un augment de la superfície de zones verdes i espais lliures de 63.246,48 m² i representa un increment del 55%.

Així, Arcadi España ha subratllat que "l'urbanisme sostenible ajudarà a millorar la integració del port de València amb la ciutat i repercutirà de forma molt favorable a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri de Natzaret".

Com ha apuntat el titular de Política Territorial, l'objectiu general de l'actuació és fomentar la integració entre el port i la ciutat, de manera que busca potenciar funcions urbanes relacionades amb l'oferta lúdica, esportiva, comercial i cultural.

Com a objectius més concrets, el PEZS1 planteja la dinamització social i econòmica del barri de Natzaret de València mitjançant la previsió d'una àrea dotacional esportiva i una àrea d'ús terciari, així com la conservació i rehabilitació de l'antic balneari de Benimar, la integració en l'ordenació i manteniment de l'equipament públic existent en l'edifici de Marblau, i la qualificació de la zona amb el Parc de Desembocadura del riu Túria.

La zona ordenada es configura com una prolongació del barri de Natzaret fins a la tanca del Port, de manera que actua com una transició entre el nucli urbà i la zona d'activitat específicament portuària, sense perdre el seu caràcter de domini públic portuari, inclòs en la Zona de Servei Terrestre del Port de València.

Arxivat a:

Destacats