"Les responsabilitats polítiques pels excessos del PP amb la visita del Papa són inqüestionables: els socialistes vam tindre raó des del principi"

Guardar

José Muñoz Corts Valencianes
José Muñoz Corts Valencianes

El secretari d'Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha considerat hui que "les responsabilitats polítiques pels excessos del PP en la gestió de la visita del Papa són inqüestionables" i ha afirmat que, "independentment que haja quedat descartada la comissió d'un delicte", el que és indubtable és que el Consell liderat per Francisco Camps va dur a terme "un gran engany que va costar més de 60 milions d'euros als valencians i les valencianes". Així ho ha denunciat Muñoz en resposta a les declaracions de Camps, a qui ha recordat que "encara té dues causes obertes" i ha conclòs que "els i les socialistes vam tindre raó des del principi quan denunciàrem que tot el que tocava el PP es convertia en ruïna per a aquesta terra".

"L'expresident Camps està obsessionat amb el Partit Socialista, però sembla que ha oblidat que va ser gràcies al PSPV-PSOE que es va conéixer i es va investigar la trama Gürtel, una trama per la qual, per cert, el PP està condemnat per lucrar-se de la corrupció", ha defensat Muñoz. "Denunciar els excessos del PP no és un assumpte de noms propis, encara que es compten per desenes: Francisco Camps, Eduardo Zaplana, Rafael Blasco...", ha afegit el dirigent socialista, que ha recordat que "no es tracta d'un cas o d'una anècdota, sinó d'una estructura, una manera de governar que implicava arruïnar a la Comunitat Valenciana per al seu benefici personal". Així, ha considerat que "es donava una relació sistemàtica: quan el PP entrava per la porta, l'honradesa i la transparència eixien per la finestra" i ha afegit que "el fet que Camps vulga continuar negant les evidències demostra que viu en una realitat paral·lela".

En aquest sentit, Muñoz ha celebrat que "Camps pose el valor l'esforç del Partit Socialista, acusació en moltes de les causes contra l'expresident, algunes encara obertes". "Aquest partit s'ha deixat la pell perquè tenia clar que la prioritat era que el PP traguera les mans de les butxaques dels valencians i les valencianes", ha defensat el secretari d'Organització del PSPV-PSOE, que ha celebrat que "els qui tant de mal van fer a la imatge d'aquesta Comunitat hagen desaparegut de la vida pública i no estiguen ja al capdavant de les institucions".

DENÚNCIA LA "PERSECUCIÓ" D'ORTIZ

Quant a les declaracions de la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, Muñoz ha lamentat la "persecució" que la dirigent popular encapçala contra "el bon nom d'una família d'empresaris honestos" i ha denunciat que Ortiz "només vol créixer en el partit a costa de què faça falta".

"Ja està bé; el PP hauria de centrar-se a fer propostes útils per a la ciutadania i deixar en pau a uns empresaris que concorren honestament a concursos públics", ha afirmat el secretari d'Organització socialista, que ha assenyalat la "falta de projecte polític d'un partit a la deriva que es dedica a tractar de tirar per terra la gestió modèlica d'un Consell que és exemple a nivell nacional".

Destacats