Les inscripcions per a les proves de certificació de l'Escola Oficial d'Idiomes obrirà el 25 de febrer

La matriculació telemàtica arrancarà en tres fases: el 25 de febrer l'alumnat oficial de les EOI, el 5 de març l'alumnat lliure i el 25 de maig el de 'That's English!'

Guardar

EDU_17.12.26_Nou_mapa_EOI
EDU_17.12.26_Nou_mapa_EOI

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport publicarà la pròxima setmana en el DOGV la convocatòria de les proves unificades de certificació (PUC) d'idiomes de les escoles oficials d'idiomes (EOI). Els exàmens escrits es faran del 31 de maig al 22 de juny, mentre que entre el 2 i el 13 de setembre tindran lloc els de la convocatòria extraordinària. El calendari de la part oral de les proves l'establirà i difondrà cadascuna de les EOI.

La xarxa d'EOI del sistema educatiu valencià, que està configurada per 24 escoles i 50 seccions distribuïdes en 67 municipis, convoca proves unificades de certificació de coneixement d'idiomes en 14 de les 17 llengües que s'ofereixen: alemany (B1, B2, C1 i C2), anglés (B1, B2, C1 i C2), àrab (B1 i B2), espanyol per a estrangers (B1, B2, C1 i C2), basc (B1), francés (B1, B2, C1 i C2), grec (B1), italià (B1, B2 i C1), japonés (B1), portugués (B1, B2 i C1), romanés (B1), rus (B1 i B2), valencià (B1, B2, C1 i C2) i xinés (B1 i B2).

El calendari de la realització de les proves escrites així com la informació referent a les dates d'inscripció i matrícula telemàtica està ja disponible en el portal web de les escoles oficials d'idiomes

La matriculació telemàtica arrancarà en tres fases. En primer lloc, s'obrirà la inscripció a l'alumnat oficial de les EOI des de les 10 hores del 25 de febrer fins a les 23.59 hores del 4 de març.

La inscripció telemàtica de l'alumnat lliure anirà des de les 10 hores del 5 de març fins a les 23.59 hores del dia 11 i ha de fer-ho en l'enllaç del web.

El 29 de març es publicaran els llistats provisionals d'admesos i exclosos, tant de l'alumnat oficial com el lliure. El període d'al·legacions finalitzarà el 13 d'abril i el dia 19 es faran conéixer els llistats definitius.

Pel que fa a l'alumnat de 'That's English!', la matrícula telemàtica s'obrirà des de les 10.00 hores del 25 de maig fins a les 23.59 del 26.

Cal recordar que per a poder presentar-se a les PUC és un requisit imprescindible tindre 16 o més anys complits l'any natural en què es celebra la prova. Per tant, enguany poden inscriure's les persones nascudes en 2005 o en anys anteriors.

Les proves de certificació de coneixements en cada idioma, que són unificades perquè són les mateixes per a totes les persones aspirants i es realitzen el mateix dia a la mateixa hora en les EOI que les convoquen, consten de sis activitats: quatre escrites (comprensió de textos escrits, comprensió de textos orals, mediació escrita, producció i coproducció de textos escrits) i dos orals (producció i coproducció orals, mediació oral).

La direcció d'estudis de cada EOI determinarà el calendari de realització de la part oral de la prova, que es publicarà abans del 14 de maig. Per a facilitar l'organització de les PUC, aquestes dues proves orals podran fer-se abans dels exàmens escrits de cada idioma, però en tot cas sempre a partir del dia 31 de maig. L'ordre de la convocatòria de les persones aspirants per a la realització dels exercicis orals començarà per la lletra Q inicial del primer cognom, segons el resultat del sorteig efectuat per al curs 2020-2021.

La Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme es reserva el dret a ajornar o suspendre qualsevol de les convocatòries de la prova si la situació sanitària impedeix convocar-les. Per aquest mateix motiu, les dates de les proves escrites podran experimentar variacions, com a conseqüència de la COVID-19, si les autoritats sanitàries així ho determinen.

Igualment, per qüestions sanitàries, les hores de les convocatòries de les proves poden variar lleugerament, ja que els centres poden convocar l'alumnat de manera escalonada. Per tant, es recomana a les persones aspirants que els dies previs als exàmens consulten els webs de les EOI en què faran la prova.

Destacats