Les dones seran majoria en el Consell per primera vegada en la història

Guardar

Palau de la Generalitat Valenciana
Palau de la Generalitat Valenciana

El nou Consell anunciat aquest dissabte pel president de la Generalitat, Ximo Puig, deixa per primera vegada en majoria a les dones dins del govern valencià: set conselleres enfront de cinc homes, tal com ha destacat Puig durant la seua compareixença.

En concret, el nou govern valencià està integrat per Raquel Tamarit (Educació i Cultura), Rebeca Torró (Política Territorial), Josefina Bueno (Innovació), Mónica Oltra (Igualtat), Gabriela Bravo (Justícia), Mireria Mollà (Agricultura), Rosa Pérez Garijo (Transparència); així com pels seus companys Arcadi España (Hisenda), Miguel Mínguez (Sanitat), Héctor Illueca (Habitatge), Rafael Climent (Economia) i el propi 'president' Ximo Puig.

A més, aquest govern valencià majoritàriament femení coincideix també amb la primera vegada en la història en la qual totes les sindicatures de les Corts estan ocupades per dones, després de la designació de la fins ara consellera de Sanitat, Ana Barceló, com a síndica del PSPV --el seu predecessor Manolo Mata era l'únic home--.

Les síndiques de les Corts són Barceló, María José Catalá (PP), Papi Robles (Compromís), Ruth Merino (Cs), Ana Vega (Vox) i Pilar Lima (Unides Podem).

Destacats