Les Corts aproven, amb l'oposició de VOX, l'educació afectivasexual des de les primeres etapes educatives

La diputada de Vox, Ángeles Criado, ha sigut l'única que ha votat en contra de la iniciativa d'Unides Podem perquè "pretén adoctrinar als xiquets valencians"

Guardar

corts europa press
corts europa press

L'hemicicle valencià acollia hui el debat sobre una de les qüestions educatives més demanades per la societat valenciana així com des de les plataformes i associacions feministes, així com des dels sectors educatius, psicològics i fins i tot des de diferents àmbits sanitaris, com a pediatria. Així doncs, les Corts debatien hui si donar-li llum verda al projecte d'Unides Podem sobre l'educació afectiuvasexual des de les primeres etapes educatives en els col·legis, una proposta que al final ha vist la seua sortida amb una àmplia majoria a favor, i amb l'única oposició del grup d'extrema dreta, VOX.

Així, la diputada del Grup Parlamentari VOX de la Comunitat Valenciana, Ángeles Criado, ha estat l'única que ha votat en contra de la introducció de l'educació sexe afectiva des de les primeres etapes educatives en els col·legis valencians. Criat ha afirmat durant la seua intervenció que "amb l'excusa de la crida per vostés -referint-se a Podemos- violència de gènere pretenen adoctrinar als nens en els col·legis". De la mateixa manera, VOX ha manifestat la seua voluntat perquè aquesta educació "corresponga als pares la seua educació, no a vostés", referint-se a la resta de diputats i diputades.

Des d'aquest mateix grup parlamentari culpen al Botànic d'"afirmar que existeix una violència estructural de l'home contra la dona pel fet de ser-ho", per la qual cosa denuncien que amb aquestes polítiques "estan creant un col·lectiu al qual culpar dels delictes: l'home". Així, Criat, s'ha referit que "per a vostés la culpa de tot la té el, inventat per vostés, heteropatriarcat opressor". No obstant això, la diputada ha reiterat que "és cert que hi ha homes que assassinen a dones, però també hi ha dones que assassinen a homes, i pares i mares que assassinen a fills; i fills que assassinen a pares i mares".

Per a VOX, amb aquestes "falses premisses", el Botànic "engreixa els seus quiosquets", per la qual cosa ha afegit que "no els importa el no-res la dona, sinó només la implantació del seu fanatisme ideològic i la destrucció de la família. Jo sóc dona i vostés a mi no em presenten; ni a mi, ni a moltíssimes altres dones. Així, que facen el favor i no vulguen ser els portadors oficials del pensament de la societat. No hi ha heteropatriarcat a Espanya".

DONES EMPRENEDORES

Respecte a la PNL de Compromís sobre les dones emprenedores, el grup parlamentari de VOX, per veu de la seua diputada Ángeles Criado, ha acusat la portaveu de Compromís en la Comissió d'Igualtat, Mónica Álvaro, de no haver estudiat història, ja que, amb les seues mateixes paraules, Criat ha defensat que "el País Valencià no existeix", li ha dit. Criat ha advocat per "la llibertat d'elecció de les dones per a ser el que elles vulguen, sense imposicions", ja que aquest grup parlamentari mira aquesta proposta de Compromís un projecte en el qual deixen "el mínim buit a la llibertat", al que Criat ha preguntat que paper tenen les formacions del Botànic davant una dona que "en lloc de ser emprenedora vol dedicar-se a cuidar als seus fills, a estudiar infermeria, a pintar quadres, a ser enginyera o a no ser-ho".

En referència a la iniciativa presentada pel grup socialista per a combatre la bretxa digital en les zones rurals i especialment dirigida a les dones, la diputada de VOX ha retret als socialistes que tornin, una vegada més, "a discriminar l'home pel qual ha votat en contra", perquè per a VOX, els socialistes "tornen a ballar-la en discriminar l'home", i, de la mateixa manera, "tornen a excloure a l'home".

Criat ha defensat que per a VOX, "les persones majors són persones majors, homes i dones" i de la mateixa manera, aquest grup parlamentari entén que "s'han d'atendre les persones, a totes elles". En aquesta mateixa línia, VOX ha deixat clar que per a ells, el Botànic, "no es preocupa per les persones, sinó imposar la seua ideologia", per la qual cosa "pretenen amb les seues polítiques sectàries i discriminadores és generar una lluita de sexes", segons VOX. "Potser els homes dels mitjans rurals no poden sentir-se desemparats i solos contra la seua voluntat? Aquesta iniciativa discrimina els homes", ha afirmat Ángeles Criado durant la seua intervenció.

Arxivat a:

Destacats