Les contractacions dels ajuntaments d'Énguera i Requena fan obrir una peça separada del cas Imelsa

La jutgessa investiga a tres exalcaldes de tots dos municipis i a l'actual primer edil de Requena

Guardar

ciudad justicia
ciudad justicia

La jutgessa substituta del Jutjat d'Instrucció 18 de València ha acordat mitjançant un acte la formació d'una nova peça separada, la K, en el marc de l'anomenat 'cas Imelsa', per a investigar suposades irregularitats en contractacions dels ajuntaments de Requena i Énguera durant l'any 2013 per serveis que presumptament no van ser prestats.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la instructora entén que els fets poden ser constitutius de delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, falsedat en document oficial, revelació de secrets, negociacions prohibides als funcionaris i tràfic d'influències.

En aquesta nova causa, derivada de la peça D --que se segueix per les presumptes irregularitats en l'adjudicació amb càrrec al pressupost d'Imelsa d'un servei denominat 'call center' a l'empresa Servimun-- tenen la condició d'investigades un total de deu persones.

Entre aquests investigats figuren l'exalcalde de Requena Javier Berasaluce Ramos (PP) i l'actual primer edil del municipi, Mario Sánchez González (PSPV), així com els exalcaldes d'Énguera Santiago Arévalo Llácer (PP) i Óscar Martínez Poquet (PSPV).

Les diligències es dirigeixen també contra la que fora secretària de l'Ajuntament d'Énguera, un assessor i un funcionari de la Diputació de València i tres empresaris: l'administrador de Servimun i els administradors de la signatura Tècniques Legals Administratives (TLA).

En el cas de l'Ajuntament de Requena, la recerca se centra en l'abonament de tres factures entre març i agost de 2014 a TLA, en contra de l'informe de la interventora municipal, per treballs dels quals no existeix constància en cap expedient administratiu.

Igualment, el jutjat investiga l'adjudicació a Servimun pel procediment negociat sense publicitat l'octubre de 2013 d'un contracte de 50.000 euros pel qual el consistori va acabar pagant, entre 2015 i 2016, factures per un total de 178.000 euros, "sense que existisquen evidències que determinen la realitat dels serveis prestats", segons ho recull l'acte.

Pel que respecta a l'Ajuntament d'Énguera, la instructora aprecia que existeixen indicis per a investigar a un exalcalde per adjudicar un contracte l'abril de 2013 i a la llavors secretària municipal, que va emetre un informe favorable a aquesta contractació.

El consistori, ja amb un altre alcalde al capdavant, va acabar pagant l'agost de 2015 una factura de 21.780 euros a Servimun, per un concepte diferent de l'inicial del contracte: la regularització d'un càmping de la localitat.

En aquestes presumptes irregularitats haurien intervingut, d'acord amb la resolució judicial, un assessor del llavors president de la Diputació de València i un funcionari de la citada institució.

Destacats