Les ajudes de la Generalitat al sector del taxi per a pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19 registren més de 1.500 sol·licituds

Fins al 10 de març està obert el termini per a sol·licitar aquestes ajudes, que seran com a mínim de 1.000 euros

Guardar

taxi
taxi

Més de 1.500 taxistes de tota la Comunitat Valenciana han sol·licitat ja les ajudes que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha convocat per a pal·liar els efectes econòmics ocasionats amb la COVID-19 i la disminució de la mobilitat.

Del total de les instàncies presentades fins a aquest moment, correspon a la província de València 716 sol·licituds; a la de Castelló, 95 sol·licituds, i a la d'Alacant, 707 sol·licituds, la qual cosa representa que "un terç dels taxistes de la Comunitat ja han demanat aquestes ajudes", segons ha ressaltat el conseller de Mobilitat, Arcadi España.

Aquestes ajudes directes a titulars d'autoritzacions de taxi radicades en la Comunitat Valenciana, ha recordat el conseller, es poden sol·licitar fins al pròxim dia 10 de març i estan dotades amb un pressupost global de 4.750.000 d'euros.

Així mateix, el conseller ha explicat que la quantia de les ajudes serà com a mínim de 1.000 euros i que es determinarà pel resultat de dividir l'import global entre el nombre d'autoritzacions admeses.

En la Comunitat Valenciana hi ha en l'actualitat 4.736 llicències, de les quals 232 són de la província de Castelló, 1.420 de la d'Alacant i 3.084 de la de València, i com ha subratllat el conseller, "es tracta d'un sector fonamental per a la mobilitat en el qual treballen milers de persones, a més de ser molt essencial per a altres sectors econòmics, com el del turisme per exemple".

En aquest sentit ha afegit que, amb aquestes ajudes, des de la Generalitat, "volem fer costat al sector del taxi que ha sofert una important disminució d'ingressos a causa de les restriccions de mobilitat ocasionades pel coronavirus".

Precisament, ha destacat Arcadi España, la Conselleria ha optat en aquestes ajudes pel procediment de concessió directa "a causa de naturalesa excepcional, única i imprevisible dels esdeveniments que les han motivat".

La sol·licitud es podrà presentar de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat (consultar aquí), accedint a la Guia Prop, apartat 'tràmits i serveis'. Igualment, l'accés al tràmit podrà realitzar-se a través de consultar aquí.

Per a la tramitació telemàtica s'haurà de disposar de signatura electrònica avançada, amb un certificat admés per la seu electrònica de la Generalitat.

Arxivat a:

Destacats