La quarta onada del coronavirus amenaça amb arribar aquesta setmana

La incidència acumulada de set dies pateix un lleuger repunt i la soca britànica ja és la predominant a la Comunitat Valenciana

Guardar

camas-ribera-covid19
camas-ribera-covid19

Amb les falles a l'esquena i a les portes de les vacances de Setmana Santa, la pandèmia del coronavirus, que es donava ja per controlada, amenaça en tornar a repuntar després de dos mesos amb els contagis a la baixa, amb un pla de desescalada prudent i fins i tot amb l'anhel en la vacunació com a esperança.

Després de Nadal, la Comunitat Valenciana va aconseguir estabilitzar els contagis i les defuncions per COVID-19, després que a finals de gener es va tocar el pic de la tercera onada. No obstant això, tot i que els contagis valencians són mínims, i les defuncions s'han reduït més del doble, els contagis vas pujant a poc a poc produint-se un lleu repunt de casos.

Tot i que respecte a la incidència acumulada en catorze dies ha caigut fins als 27,18 casos cada 100.000 habitants, el millor registre de tot Espanya, hi ha una excepció, la incidència acumulada a set dies, que dimecres es va frenar i des d'aleshores ha viscut tres jornades seguides de repunt.

Un altre indicador que preocupa, quant al lleuger repunt de casos, és el del creixement dels contagis de la soca britànica, ja que segons l'últim informe del CCAES, de cada 10 contagis detectats a les comarques valencianes, el 7,1% estan directament vinculats a la soca britànica i la setmana anterior n'eren 5,2 de cada 10, és a dir, que en només set dies ha crescut més d'un 30%.

De la mateixa manera, respecte a les dades de nous contagis oferides per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, aquest diumenge es van notificar 157 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens, el que situa la xifra total de positius en 385.155 persones, el que suposa que respecte al diumenge anterior, els positius per COVID-19 han augmentat el triple, ja que el diumenge 21 se'n van comunicar 54.

Per províncies, la distribució de nous positius correspon a 22 de Castelló (39.357 en total), 40 d'Alacant (144.839 en total) i 95 de la província de València (200.957). A més, continua havent-hi 2 casos sense assignar.

Arxivat a:

Destacats