La jutgessa del 'cas Flotador' veu indicis de malversació contra l'exalcalde de Sagunt (PP) i li ofereix comparéixer

Guardar

exalcalde_sagunt
exalcalde_sagunt

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Sagunt (València) ha comunicat aquest dimecres a l'exalcalde de Sagunt i actual diputat del PP en Les Corts Alfredo Castelló l'existència d'indicis de delictes de prevaricació i malversació en la seua contra per l'adjudicació del concurs per a la gestió integral de l'aigua en aquesta localitat, que s'investiga en una de les peces separades de l'anomenada operació 'Flotador'.

En una interlocutòria que li ha sigut notificada hui mateix, la magistrada ofereix a l'interessat la possibilitat de personar-se en el procediment per a conéixer tot l'actuat i de comparéixer voluntàriament en el jutjat per a al·legar el que estime oportú, abans d'elevar la causa a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), donada la seua condició d'aforat, explica l'alt tribunal valencià en un comunicat.

La jutgessa, recorden, investiga presumptes irregularitats en la constitució, en 2009, d'Aigües de Sagunt SA, una empresa d'economia mixta dedicada a la gestió integral del subministrament d'aigua en la localitat, en la qual l'Ajuntament té el 51 per cent del capital social i l'empresa privada Aigües de València SA va resultar adjudicatària a través d'un concurs públic del 49 per cent restant.

PERJUÍ DE 24 MILIONS D'EUROS

Eixa operació mercantil podria haver ocasionat un perjuí econòmic de 24 milions d'euros a les arques públiques municipals. Per aquests mateixos fets estan investigades altres set persones: una exedil, un exinterventor, un enginyer municipal --no un regidor de l'actual corporació com s'havia informat per error al principi, precisa el TSJ--, dos enginyers de Camins, el responsable d'una sucursal bancària i un exdirector general de l'empresa adjudicatària.

Aquestes set persones van ser detingudes per la Policia i la jutgessa va decretar anit la llibertat provisional de totes elles, que queden investigades en el marc d'una causa oberta per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental.

En el cas de l'exalcalde i actual diputat autonòmic, la investigació realitzada fins al moment llança suficients indicis de la seua participació en els fets presumptament delictius. No obstant açò, la jutgessa pretén esgotar la instrucció abans d'elevar, previ informe del Ministeri Fiscal, l'exposició raonada al TSJCV perquè aquest òrgan resolga sobre la seua possible competència en la causa.

D'eixa manera, la instructora ofereix a l'aforat, tal com arreplega l'article 118 bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal, la possibilitat de comparéixer en el termini de vint dies voluntàriament en el jutjat per a conéixer les actuacions i prestar declaració, si així ho desitja, en l'exercici del seu dret a la defensa, "sense que açò implique de cap manera ni observança de tràmit algun ni procedir contra ell per part d'aquest òrgan judicial".

La interlocutòria precisa que eixa compareixença no constitueix "la submissió a cap interrogatori" i informa així mateix a l'interessat del seu dret a presentar de forma alternativa les seues al·legacions per escrit.

Destacats