La 'Guia d'Urbanisme de Gènere' dissenyara espais "que responguen a les necessitats de tota la ciutadania"

El conseller Arcadi España destaca la necessitat de contemplar "la paritat i la diversitat en tots els seus vessants" quan s'aborda el planejament urbà "perquè tothom tinga els mateixos drets"

Guardar

arcadi-españa
arcadi-españa

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat aquest divendres que la Generalitat està treballant en l'elaboració de la 'Guia d'Urbanisme de Gènere', un document d'ajuda per a la labor urbanitzadora de professionals i administracions públiques, "que puga servir per a dissenyar espais que responguen a les necessitats de tota la ciutadania".

En la seua intervenció en la presentació de l'avanç d'aquesta guia, que queda oberta a les aportacions de les persones expertes en la matèria i persones i col·lectius interessats, el conseller ha reflexionat sobre la necessitat de contemplar "la paritat i la diversitat en tots els seus vessants" quan s'aborda el planejament i la vida urbana "perquè tothom tinga els mateixos drets".

"Propiciar l'urbanisme de gènere és incrementar el sentiment de pertinença de cada ciutadana i cada ciutadà al seu entorn urbà. Només gaudirem de les nostres ciutats i les farem prosperar si les sentim nostres", ha asseverat Arcadi España.

"Les ciutats no són neutres des d'un punt de vista de gènere i, per això, i perquè tots i totes puguem gaudir de llocs que asseguren la igualtat i l'accessibilitat, hem d'apostar per models de planificació que sumen totes les esferes de la vida quotidiana: la productiva, la reproductiva i la personal", ha explicat Arcadi España.

"En aquest sentit - ha continuat el titular de Política Territorial-, la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana inclou la perspectiva de gènere com a principi inspirador de tota l'activitat urbanística".

"El model territorial de la Comunitat Valenciana cerca millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania amb la construcció d'espais sense gènere ni jerarquies: un espai de totes i tots en igualtat de condicions", ha conclòs el conseller.

Procés participatiu

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s'ha obert un procés participatiu per a conéixer l'opinió del públic en general, de professionals del sector, administracions públiques i organitzacions representatives sobre 'Guia d'Urbanisme de Gènere'.

La documentació podrà consultar-se en la web de la Conselleria i les aportacions, que es podran realitzar fins al 31 de maig, hauran d'enviar-se a l'adreça de correu electrònic de [email protected].

Arxivat a:

Destacats