La Generalitat visibilitzarà dones referents en sectors masculinitzats en la setmana del 8-M amb la iniciativa 'Dones, transport i agenda urbana'

Per a Arcadi España és "fonamental" visibilitzar "la tasca i el pes real" del paper que tenen les dones

Guardar

210228_FOTO_AEspana_Actividades_Semana_8M
210228_FOTO_AEspana_Actividades_Semana_8M

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, visibilitzarà, durant la setmana commemorativa del Dia Internacional de la Dona 8-M, dones referents en sectors masculinitzats amb una programació d'activitats entorn de la iniciativa 'Dones, transport i agenda urbana'.

"Des de la Generalitat volem mostrar l'exemple de dones que exerceixen el seu treball en àmbits en què encara hi ha més presència masculina, com són els de les infraestructures, la logística, l'urbanisme i el transport. És fonamental visibilitzar la seua tasca i el pes real del paper que desenvolupen", ha afirmat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

"Amb aquesta finalitat, ha continuat el conseller, hem dissenyat el projecte 'Dones, transport i agenda urbana', configurat com un ventall d'actes i iniciatives per a contribuir a la visibilització de la dona".

Agenda d'actes

La programació d'activitats preveu per al dimecres 3 de març el lliurament dels guardons de la cinquena edició dels Premis Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere, que organitzen les conselleries d'Habitatge i de Política Territorial per a reconéixer les iniciatives que promouen la perspectiva de gènere en la transformació urbana i en la millora física i social d'edificis i entorns de barris, pobles i ciutats.

El divendres 5 de març tindrà lloc el seminari web 'Lideratge femení en el sector del transport', en què intervindran dones amb llocs directius en l'àmbit del transport de viatgers i mercaderies i de l'activitat marítima i portuària.

També el 5 de març, es presentarà el documental testimonial dirigit per Paqui Méndez, 'Les dones no perden el tren', en què es fa un recorregut per les experiències i la trajectòria de diverses dones que van començar a treballar en Ferrocarrils de la Generalitat (FGV).

Durant el cap de setmana, concretament el diumenge 7 de març, tindrà lloc la 'Regata de la dona' a Xàbia, en la qual col·labora la Generalitat a través de la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes.

El dilluns 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s'obri al públic a Alacant l'exposició 'Dones pioneres en l'enginyeria valenciana', organitzada per la Càtedra Demetrio Ribes.

Finalment, s'ha previst per al dimarts 9 de març la jornada 'Agenda urbana valenciana, ciutat de cures' i per al divendres 12 març, la presentació de la 'Guia d'urbanisme de gènere'.

Xarxes socials

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, també ha previst la difusió de continguts amb motiu del Dia Internacional de la Dona en els seus perfils de xarxes socials.

Així, es publicaran vídeos en què es donarà a conéixer el dia a dia laboral de dones que exerceixen oficis en sectors com l'aeronàutica, el transport de mercaderies i passatgers, l'urbanisme o el sector marítim i portuari, entre d'altres.

Arxivat a:

Destacats