La Generalitat situa per sisé mes consecutiu el pagament a proveïdors per sota de 30 dies i salva la supervisió d'Hisenda

El termini de pagament mitjà a proveïdors de gener s'ha situat en 23,84 dies, la qual cosa permet que ja es complisca amb el principi de "sostenibilitat comercial"

Guardar

IMG_6064
IMG_6064

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el secretari autonòmic d'Hisenda, Francesc Gamero, han anunciat que per sisé mes consecutiu la Generalitat ha pagat als seus proveïdors per sota dels 30 dies que estableix el límit legal.

D'acord amb la Llei orgànica d'Estabilitat Pressupostària, això permet que l'autonomia deixe d'estar sota el control del Govern central, que des de març de 2015 "va establir un seguiment exhaustiu de la nostra gestió de tresoreria per a reduir el nostre deute comercial, que va arribar a situar-se en 99,07 dies al començament d'aquest any".

En aquest sentit, Soler ha anunciat que "som la primera autonomia que aconsegueix recuperar la senda de la sostenibilitat comercial pels nostres propis mitjans i gràcies a la gestió de la nostra tresoreria, sense necessitat que des del Govern s'haja hagut de recórrer a una intervenció efectiva dels comptes per a fer-se càrrec del pagament a proveïdors, com sí que ha succeït en altres autonomies".

En concret, el Consell ha situat el pagament a proveïdors el mes de gener en els 23,84 dies, molt per sota del rècord aconseguit al començament de 2015 quan es va situar en 99,07 dies.

Des de llavors -i amb diferents graus de supervisió i dels comptes- el Govern central havia sotmés a la Comunitat Valenciana a un procés de seguiment que conclou oficialment amb la publicació del Pagament Mitjà a Proveïdors (PM) de gener i que consolida la tendència de sostenibilitat comercial.

Prioritat de pagament a proveïdors

Des d'agost, la Generalitat no ha superat en cap moment el temps límit dels 30 dies per a fer front als seus proveïdors, la qual cosa demostra -segons el conseller- que "no estem parlant d'un fet puntual, sinó consolidat en el temps, ja que tot fa indicar que la tendència continuarà en els pròxims mesos".

En concret, el PMP dels últims mesos s'ha situat en 27,66 dies a l'agost; 29,91 al setembre; 29,24 a l'octubre; 26,58 al novembre; 23,81 al desembre i, finalment, els 23,84 provisionals del mes de gener.

Per part seua, el secretari autonòmic d'Hisenda, Francesc Gamero, responsable de la Tresoreria de la Generalitat, ha afirmat que "la Comunitat Valenciana ha aconseguit sortir d'aquesta situació gràcies a l'esforç que ha realitzat el Consell per a gestionar de la manera més eficient tots els pagaments i cobraments", és a dir, "per controlar i tramitar de la manera més àgil tots els processos tenint en compte la urgència i la necessitat que tots els proveïdors cobren les seues factures en el menor termini possible de temps".

"I això malgrat les limitacions que ens imposa l'injust finançament autonòmic que patim, que tractem de compensar amb un major esforç tècnic i una gestió més àgil", ha afegit Gamero. "Amb el pitjor finançament fem una de les millors gestions", ha conclòs.

En aquesta línia, Soler ha incidit en què "per a la Generalitat el pagament a proveïdors, igual que les ajudes i subvencions socials, és una prioritat i especialment en un moment tan complex com l'actual, en el qual molts depenen en gran manera dels nostres pagaments per a la supervivència dels seus negocis".

"Que els proveïdors cobren dintre del termini i en la forma escaient repercuteix positivament sobre el conjunt del nostre teixit productiu, a més de contribuir a projectar una imatge d'administració eficient i de confiança", ha conclòs tots dos dirigents.

Arxivat a:

Destacats