La Generalitat secunda que les societats musicals siguen declarades Patrimoni Immaterial de la Unesco

Guardar

exposiciones-nostres-compositores
exposiciones-nostres-compositores

La directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, ha expressat el suport de la Generalitat a la candidatura en la qual treballa la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a optar al fet que aquestes agrupacions siguen declarades Patrimoni Immaterial de la Unesco.

Dins de les accions per a mostrar el suport a aquesta reivindicació, Presidència contribuirà com a "primer gest" a difondre el llegat cultural de les societats musicals cedint a la FSMCV la mostra 'Les nostres compositores' perquè puga exposar-se en diferents municipis de la Comunitat Valenciana, tal com ha explicat Escribano.

Es tracta d'una exposició amb il·lustracions realitzades per Carla Fuentes, que, juntament amb el llibre amb el mateix títol i textos de Raquel Lacruz, forma part de l'aposta divulgativa de la Generalitat per a rescatar de l'oblit el protagonisme de les dones en la història de la composició musical valenciana, ha indicat l'Administració autonòmica en un comunicat.

La directora general de Promoció Institucional ha destacat la voluntat del Consell de servir d'impuls perquè les societats musicals reben el reconeixement de la Unesco, un suport institucional que ha agraït la presidenta de la FSMCV, Daniela González, qui ha destacat la contribució de l'exposició itinerant 'Les nostres compositores' per a "donar a conéixer a les grans oblidades". "Necessitem aquests referents", ha reivindicat.

L'exposició i el llibre de Lacruz recopilen la història d'unes trenta grans compositores valencianes, des del segle XII fins a l'actualitat, silenciades, ignorades i desconegudes per a la societat.

Destacats