La Generalitat rep 265 projectes d'innovació i 93 es podrien aplicar-se en menys d'un mes

Guardar

fotonoticia_20200404120152_1920
fotonoticia_20200404120152_1920

La Generalitat Valenciana ha rebut 265 propostes a l'anomenada a la innovació i la investigació per a contindre la Covid-19, entre les quals es troben projectes d'Intel·ligència Artificial, fabricació de respiradors i màscares, sistemes de desinfecció massius i solucions automatitzades per a prestació de serveis no sanitaris. Entre aquests projectes, 93 podrien aplicar-se en menys d'un mes.

La consellera d'Innovació, Carolina Pascual, ha agraït "la gran resposta d'universitats, organismes públics d'investigació, instituts tecnològics, empreses i agents del sistema a aquesta crida per a detindre el coronavirus i ajudar el personal sanitari a combatre'l".

Carolina Pascual ha destacat que és "una gran notícia que demostra que en la Comunitat Valenciana hi ha molt de talent i molta capacitat i que, a més, reforça l'aposta de la Generalitat per la societat i l'economia del coneixement". "Estic convençuda que aquestes solucions ajudaran a moltes persones", ha indicat.

El nivell de les propostes, que s'han recollit a través de l'AVI, està en un "estat de maduresa avançat", la qual cosa permetrà que puguen ser implementades en curt i mitjà termini, ha explicat la Generalitat en un comunicat. Així, de les propostes presentades, 93 podrien aplicar-se en menys d'un mes i 94 en un termini d'entre un i tres mesos.

La Conselleria ha destinat 2,2 milions d'euros per a finançar aquelles solucions que siguen triades pel comité avaluador, que està conformat per Carolina Pascual; la secretària autonòmica d'Universitats i Recerca, Carmen Bevià; el vicepresident executiu de l'AVI, Andrés García Reche, així com els directors generals d'Investigació i Alta Inspecció Sanitària, Javier Burgos i Model Econòmic, Finançament i Política Financera, Juan Pérez Ballester.

També formen part el subdelegat de protecció de dades de la Generalitat, Joaquín Cañada, i el responsable de Seguretat de la Informació de la Conselleria de Sanitat, Juan Miguel Signes.

Aquest comité comença ara a avaluar les solucions innovadores, sempre ateses les necessitats que Sanitat vaja marcant per a ajudar al personal sanitari en el seu treball i millorar l'atenció dels pacients.

Arxivat a:

Destacats