La Generalitat rebrà 21.200 milions de fons europeus per a "transformar" la Comunitat

Guardar

Puig compareix en el Debat de Política General
Puig compareix en el Debat de Política General

La Generalitat Valenciana rebrà 15.270 milions d'euros dels fons europeus de recuperació dins dels 152.000 milions assignats per la UE per al conjunt d'Espanya, amb l'objectiu de "transformar" la Comunitat gràcies als projectes dissenyats al costat d'empreses.

Així ho ha avançat el 'president', Ximo Puig, en el seu discurs del Debat de Política General en Les Corts, on ha presentat a la cambra un document de 854 pàgines amb tots els acords de les 19 conferències sectorials entre el Consell i els ministeris.

Puig ha destacat el treball de l'administració i les empreses per a presentar "centenars de projectes" susceptibles de captar fons europeus, per la qual cosa ha cridat a aprofitar aquesta "oportunitat històrica" per a impulsar els canvis necessaris i "inajornables" que necessita la Comunitat.

En concret, segons les seues xifres, la Comunitat rebrà 15.270 milions del programa europeu Next Generation, 2.754 milions fins a 2027 del marc financer pluriennal i altres 5526 dels programes de la UE en concurrència competitiva. També ha ressaltat la previsió d'aportar 2.650 milions d'euros amb fons autonòmics i estatals per a aquests projectes.

En total, les quatre fonts de finançament sumen 21.200 milions per a la transformació de la Comunitat, la qual cosa Puig veu com una situació inèdita: "Anem rebre d'Europa cinc vegades més recursos, només en aquests tres primers anys, que tots els fons europeus percebuts en una dècada i mitja".

Tot això suposa, al seu judici, una oportunitat per a una regió més forta, sostenible, competitiva, digital, inclusiva i pròspera. En definitiva, "per a reinventar la Comunitat Valenciana", ha dit.

Destacats